Titel: Mama Heks

Auteur: Kaat de Kock

Uitgever: Uitgeverij Hamley Books

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464510218

Prijs: €13,00

 

Dit is waar Mama Heks over gaat:

Als Stella op een nacht wakker wordt en een zwarte kat op haar bezem voorbij ziet vliegen, denkt ze nog dat het een gekke droom is. Maar als ze wat later wormen in haar lunchbox vindt en blijkt dat haar mama hun brooddozen heeft omgewisseld, beseft ze dat er iets heel vreemds aan de hand is. Maar zou het echt waar kunnen zijn dat haar mama en heks is? En zij dus ook? Want heksen bestaan niet, toch? Nou, misschien toch wel, alleen mag niemand dat weten. Want heksen zijn lang geleden verbannen uit de mensenwereld en als iemand ontdekt dat Stella en haar mama heksen zijn, zijn ze in groot gevaar. Gelukkig krijgen ze al snel hulp. En dan nog wel van iemand die al lang geleden gestorven is...Dit is wat ik van Mama Heks vond: 

in Mama Heks lees je over Stella, die op een nacht wakker wordt van een raar geluid buiten. In eerste instantie denkt ze dat het maar een droom was, maar is dat eigenlijk wel zo?

 

Mama Heks is officieel een jeugdboek voor kinderen vanaf een jaar of 7, maar als oudere lezer kun je ook zeker van dit verhaaltje genieten, het is een verhaaltje wat je ‘eventjes’ leest. 

 

de personages waren ook leuk om over te lezen, vooral Stella (het hoofdpersonage) vond ik een heel bijzonder personage met mooie eigenschappen zoals Hulpvaardigheid en wilskracht. daarnaast vond ik de vriendschappen in dit verhaal ook leuk om over te lezen. 

 

wel spotte ik hier en daar wat foutjes, woorden en namen die bijvoorbeeld omgedraaid waren. ik denk dat een jonge lezer hier niet zo snel iets van zal merken, maar als oudere lezer, of iemand die het verhaal voorleest kan dit wel opvallen. dit vond ik persoonlijk wel een beetje jammer en deed voor mij af aan de leeservaring.

 

Wat ik heel mooi vond zijn de illustraties in het boek, die geven het verhaal toch iets extra’s, het verhaal voelt er een stukje ‘echter’ door.

 

Ik denk dat Mama Heks echt wel een verhaal is waar veel kinderen van zullen gaan genieten!

 

beoordeling: 3/5