Titel: De heersers van Kir  

Auteur: Mariëtte Aerts 

Uitgever: De Vier Windstreken 

IBSN: 978 90 5116 359 9 

Bindwijze: Paperback 

 

Achterflap: 

Raben is een jonge Lezer: wanneer hij een voorwerp oppakt en zich openstelt, leert hij alles over de geschiedenis ervan. In het rijk van de Zeven Eilanden moeten Lezers heer Glendahl, heerser van Kir, en zijn eerzuchtige raadsheer Himmondar, helpen bij de zoektocht naar de Oude Artefacten die vol oeroude magie zouden zitten. Om niet opgepakt te worden leert Raben hoe hij zijn gave verborgen kan houden. Dit komt goed van pas wanneer hij de oudste zoon van heer Glendahl moet begeleiden op zijn reis naar het eiland Ing'maril. Als hun schip wordt overvallen door piraten wordt Raben meegesleurd in allerlei intriges. Gelukkig kan hij rekenen op de steun en magie van de jonge pirate en Elementaliste Calli, die wind en regen kan beheersen. De heersers van Kir is het eerste deel van de trilogie De kronieken van de Zeven Eilanden. 

 

Mening: 

Ik vond ‘de Heersers Van Kir’ op zich een erg leuk boek om te lezen. Alles aan het verhaal zat goed in elkaar, de wereld, de personages, alles.  

In het verhaal volg je de vijftien-jarige Raben, die een lezer is, hij kan van elk voorwerp dat hij aanraakt de geschiedenis leren. Ik vond dit erg leuk bedacht, ik heb zoiets nog niet eerder gelezen. Dat het dan ook nog eens van een auteur van eigen bodem is, is al helemaal tof!

Er was voor mij wel een minpuntje. Voor alles in het boek was een andere naam. Zelfs de maanden en dagen hadden andere namen, en ik moest steeds terugbladeren naar het namenregister voorin het boek, gelukkig stond deze er wel in, want anders had ik er niks van kunnen maken.  

Ik kon alle woorden en namen maar lastig onthouden en moest steeds terugbladeren wat het ook alweer betekende.

Wel heeft de auteur een ontzettend fijne en toegankelijke schrijfstijl! Zeker voor jongeren!

Ook spoort het einde zeker aan om deel 2 te lezen! 

Al met al vond ik de Heersers Van Kir een leuk fantasy-boek, en daarom krijgt hij van mij 4 sterren. 

Een ontzettend leuk eerste deel van een fantasy-serie waar lezers ongetwijfeld enorm van gaan genieten!

Maak jouw eigen website met JouwWeb