titel: Zuidenwind

auteur: Brittainy c. Cherry

uitgever: Zomer en Keuning

bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020544022 

prijs: 15,-

 

Dit is waar het boek over gaat:

'Zuidenwind' van Brittainy C. Cherry gaat over Kennedy. Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist ze naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen.

 

dit is wat ik ervan vond:

 

Kennedy heeft het erg moeilijk gehad. na het overlijden van haar dochtertje Daisy en het scheiden van Haar man Penn zit ze diep in de put. Dan verhuist ze naar het kleine dorpje Havenborrow.

 

het verhaal begint erg zielig, zelfs deprimerend. Brittainy C. Cherry beschrijft zo duidelijk wat Kennedy voelt dat je het bijna zelf voelt. op een gegeven moment ontmoet Kennedy Jax. vanaf dat moment begint het verhaal voor mijn gevoel echt. Jax heeft het zelf ook niet makkelijk, en ook zijn emoties worden ontzettend goed beschreven door de auteur. er zit zeker genoeg diepgang in het verhaal en de personages.

 

Jax heeft het zelf ook niet makkelijk, je komt er alleen niet meteen achter wat er nou met hem aan de hand is. doordat het boek vanuit zowel Jax als Kennedy is geschreven krijg je hier langzaam toch een beeld van.

 

Jax en Kennedy blijken elkaar al te kennen van vroeger, ze waren zelfs beste vrienden. je leest ook af en toe een hoofdstuk in het verleden tijdens de zomerkampen waar ze samen naar toe gingen dit is echt een toevoeging aan het verhaal, je leert zo namelijk meer over de band tussen Jax en Kennedy, en waarom ze al zolang geen contact meer hebben.

 

Havenborrow is echt zo’n typisch dorpje; iedereen kent elkaar en iedereen bemoeit zich met elkaar. in het begin leer je al een heleboel buren kennen, maar niet op zo’n wijze dat het te veel of te chaotisch is, en ook niet alle personages zijn even belangrijk voor het verhaal.

 

De schrijfstijl van Brittainy C. Cherry sleept je vanaf bladzijde één mee in het verhaal, ze schrijft emotioneel, romantisch en tegelijkertijd hartverscheurend. ik heb genoten van het verhaal over Kennedy en Jax, en hoewel Zuidenwind geen typische New adult is, is het absoluut een aanrader!

 

beoordeling: 4/5