Tentakels - Ronald Verheyen

 

Informatie over het boek:
Auteur: Ronald Verheyen
Uitgeverij: Storyland
Aantal bladzijden: 132
Genre: Thrillers& spanning
Bindwijze: paperback
ISBN: 9781913980047

 


Achterflap:


David verliest zijn vader tijdens een expeditie op zoek naar de reuzenpijlinktvis. Zijn oom en tante die aan de Belgische kust wonen, nemen David onder hun hoede. Zijn zomervakantie wordt een echte rollercoaster van opwindende gebeurtenissen. Tijdens een ochtendlijke jogging botst hij op transmigranten en gevaarlijke mensensmokkelaars. Op zee gebeuren er vreemde dingen: grote scholen Humboldt pijlinktvissen maken de kustwateren onveilig. Een Schotse collega van zijn vader komt met zijn nichtje naar België. Hij heeft een wonderbaarlijke ontdekking gedaan in verband met het gedrag van orca’s en potvissen. David wordt verliefd op Nicola, het nichtje, maar wordt ontvoerd… Ronald Verheyen, geboren in 1951, heeft een loopbaan van veertig jaar onderwijs achter de rug. Hij heeft interesse voor dierkunde, paleontologie, Groot-Brittannië, muziek, lezen, film. Hij schreef negen jeugdthrillers, een adult thriller, negen korte griezelverhalen en één griezel jeugdnovelle. In 2000 verscheen het eerste griezelverhaal voor de jeugd in de bundel Huiverig: Knoflook met Bloed. Daarna volgden meer spannende jeugdboeken: Het Spook en de Duisternis, Zwaardneus, Het Oog van de Draak, Het Vervloekte dorp, Mastodont, Gebeten, Kaken en Klauwen, De Fatale Foto en Wolfmaan.

 

Wat vond ik ervan?


Toen ik de Achterflap van dit boek las, was ik meteen benieuwd naar het verhaal, en had er best hoge verwachtingen van. Het boek heeft me zeker niet teleurgesteld, en dit is waarom:


Ik was in het begin nog niet meteen overtuigd in het verhaal. Dit komt doordat er voor mijn gevoel te weinig informatie wordt gegeven over wat er precies aan de hand is, en ik het gevoel kreeg dat ik niet wist wat ik nou aan het lezen was.
Wat mij daarentegen wel meteen aansprak was de schrijfstijl van Ronald Verheyen. Het was namelijk erg vlot geschreven, waardoor je, als je eenmaal in het verhaal zit, het ook als een trein wegleest.


Ik vond dat de personages goed zijn neergezet. Dit komt doordat de informatie ook heel erg inging op hun persoonlijkheid en achtergrond. Er zat dus zeker meer dan genoeg diepgang in de personages, en dat bij zo'n klein boek is zeker erg knap!


Het boek bleef ook de hele tijd spannend en werd niet op een gegeven moment saai, doordat er plotwendingen in het verhaal zaten, en het verhaal dus totaal niet voorspelbaar was.


Het verhaal werd ook mooi afgerond, ondanks dat het boek zo dun is. Ik had absoluut niet het gevoel dat het nog niet klaar was, omdat er goed naar het einde van het verhaal toe werd gewerkt.

Al met al vond ik tentakels een mooi boek en geef ik het een 4 / 5

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb