Op een grote paddenstoel - Inge Bergh

Informatie over het boekje:
Auteur: Inge Bergh
Illustrator: Kristina Ruell
Uitgeverij: Baeckens Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 48
ISBN: 9789059247833

 


Waar gaat het over?

Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen, zat kabouter Pinnemuts heen en weer te wippen... Dat liedje kennen we allemaal! Maar wie was kabouter Pinnemuts eigenlijk? En hoe kwam het dan, dat hij zo wild op die paddenstoel tekeerging dat hij met zijn beentjes – hopsa – door de lucht vloog? Benieuwd? Je leest er alles over in dit boek! Ontdek het verhaal achter het beroemde liedje en nog veel meer. Want op elke prent in dit boek valt ontzettend veel te zien, te zoeken en te tellen. Kijk maar. In dit boek vind je ook een heleboel activiteiten. Leuk voor thuis en in de klas!

 


Wat vond ik ervan?

Op een grote paddenstoel is een ontzettend leuk kinderboekje voor jonge kinderen.


Het boekje is geinspireerd door het liedje dat we allemaal wel kennen. Door dit boekje kom je eigenlijk een beetje te weten wat er achter het liedje schuilgaat, en dat was zeker erg leuk.

In Op een grote paddenstoel zitten een heleboel leuke illustraties. De illustraties zijn kleurrijk, speels, vrolijk en zullen zeker een heleboel kinderen aanspreken.
Hoewel de cover erg herfstig oogt is het boekje geschikt om het hele jaar door te lezen. Dat is mede erg fijn door het vele gebruik van verschillende kleuren.


Wat verder nog ontzettend leuk was aan het boekje op het plot na, dat trouwens ontzettend goed in elkaar zat, was het interactieve gedeelte van het boekje.


Er waren verschillende pagina's waarin de kinderen bij de aangespoord om zelf mee te denken en mee te zoeken naar bepaalde of met bepaalde dingen.


Dit is zeker voor die leeftijd groep erg leuk omdat ze dan het gevoel krijgen echt een beetje deel te zijn van het verhaal.
In het boekje zitten een heleboel personages, wat ervoor zorgt dat ervoor eigenlijk elk kind een personage is waarmee ze zich kunnen identificeren.


Ook iets wat ik eigenlijk altijd wel fijn vindt bij kinderboekjes is als de bladeren van het boekje niet te zwak zijn, omdat kleine kindjes en boekjes… Dat kan natuurlijk nog wel eens fout gaan. De bladeren van dit boekje waren stevig en niet super kwetsbaar. Erg fijn!


Je begrijpt waarschijnlijk al wel dat ik fan ben van dit leuke boekje, maar niet alleen ik was dat. Ook bij ons kleine broertje viel het erg in de smaak, hij vond het kabouter en de paddenstoel helemaal geweldig.


Wij zijn zeker benieuwd geworden er nog meer liedjes boeken en kijken vol verwachting uit naar het volgende.

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb