Titel: de Torenclub en het mysterie van de Maya’s

Auteur: Marianne van der Wal

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Hardcover

ISBN:9789493265028

Prijs: €15,95

 

Dit is waar het boek over gaat:

Joost, Karlijn en Jeffrey zitten bij elkaar in de klas en hebben samen De Torenclub opgericht. Na jaren niets van zijn vader te hebben vernomen, krijgt Jeffrey ineens een telefoontje. Zijn vader verkeert in nood en is op zoek naar “de vijfde codex”, een eeuwenoud Mayamanuscript waarin misschien wel de vindplaats van oud en zeer machtig, maar gevaarlijk voorwerp beschreven is. Samen met Joosts vader en de leden van De Torenclub reist Jeffrey af naar Mexico, maar zijn vader blijkt onvindbaar. Ze worden op de hielen gezeten door een geheim genootschap dat ook op zoek is naar het mysterieuze voorwerp. Lukt het Jeffrey, Joost en Karlijn om Jeffreys vader levend terug te vinden en een ramp te voorkomen?

 

Dit is wat ik ervan vond:

De torenclub en het mysterie van de Maya’s is het tweede deel van de Torenclub-serie door  Marianne van der Wal. Hoewel dit dus het tweede deel is, kun je deze prima lezen zonder het eerste deel te lezen, dit hebben wij ook gedaan! de personages krijgen aan het begin van het verhaal een korte introductie waardoor je niet het gevoel hebt dat je informatie (of diepgang) over de personages mist, dit is heel fijn, want het verhaal leest hierdoor toch vlotter weg.

 

Marianne van der Wal heeft een hele vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor je het verbaal echt voor je ziet. je kan je echt inleven, helemaal de jonge lezers, waarvoor dit boek bedoeld is zullen dit boek helemaal fantastisch vinden. ik zie om dit boek echt al ruzie ontstaan in de schoolbibliotheek. doordat het boek dus voor jongere lezers is bedoelt, worden er ook niet zoveel moeilijke woorden gebruikt waar je over struikelt.

 

Daarnaast is de cover echt prachtig, het is er echt zo eentje die er tussen andere covers uit springt én past ook nog eens perfect bij het verhaal! ik krijg bij het zien van deze  cover echt exotische vibes, wat zeker bij Mexico, waar het grootste gedeelte van het verhaal plaatsvindt, past.

 

De personages waren ook hartstikke leuk om over te lezen. ik vond persoonlijk vooral Jeffrey een heel tof en interessant personage om over te lezen! 

 

De Torenclub en het Mysterie van de Maya’s is een ontzettend leuk jeugdboek waarvan veel kinderen gegarandeerd van zullen smullen!

 

beoordeling 4 / 5