De Pijn Die Wij Verbergen - Monica Haak

Informatie over het boek:
Auteur: Monica Haak
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 325
Genre: Young adult

 

 


Waar gaat het over?

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen...

Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan...

 

 

Wat vind ik ervan?

Wauw, wauw, wauw.
Ik weet gewoon haast niet waar ik deze recensie moet beginnen, want aan de ene kant wil ik er zoveel over zeggen, en aan de andere kant wil ik het boek niet tekort doen met mijn woorden.
Daarmee bedoel ik dat mijn woorden haast niet goed kunnen omschrijven hoe geweldig ik dit boek vond.

Echt waar, wat een meesterwerk! Ik moest er echt even van bekomen. Er zijn zoveel dingen die ik geweldig vond aan dit boek; om heel eerlijk te zijn kan ik niet eens een minpunt bedenken aan dit boek.
Voor mij was dit echt pure perfectie.

Dit boek was echt een meesterwerk, vanaf het begin tot einde leefde ik mee met Fleur, Matt, Femke en zoveel andere personages.
De schrijfstijl was heerlijk, ik vloog als het ware door de pagina's heen.

De Pijn die Wij Verbergen had alles wat ik me maar kan wensen in een boek: mysterie, humor, spanning en zelf een vleugje romantiek.

In het boek lezen we vanuit zowel Fleur als Matt. Geen enkele keer heeft het mij gestoord dat je per hoofdstuk (of per twee hoofdstukken) vanuit een ander perspectief las, totaal niet.

Het plot is geweldig goed uitgewerkt en het mysterie (want ja, dat zit er zeker in en hoé) heb ik op geen enkel moment goed gehad. Dat klinkt misschien als iets slechts maar dat is het echt niet, ik vind het juist ontzettend tof en knap als een auteur het voor mij als lezer onmogelijk kan maken om het te raden.

Daarnaast heb ik werkelijk waar een rollercoaster aan emoties ervaren tijdens het lezen van dit boek. Ik heb gelachen, gehuild (twee keer zelfs), en gezwijmeld... Niet normaal.

Echt waar wat een geweldig goed boek!

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb