De Jongen Die Draken Kweekte - Andy Shepherd

Informatie over het boek: 
Auteur: Andy Shepherd
Bindwijze: Hardcover
Uitgeverij: Lemniscaat
Categorie: Voorlezen
ISBN: 97890477110684
Prijs: 14,95
Aantal gegeven sterren: 3,5

Achterflap: 

Stel je voor dat je een plant vindt waaraan draken groeien... Als Tomas zijn grootvader in de tuin helpt, ontdekt hij een rare plant. Het ding staat in de weg en ze besluiten het de volgende dag uit te gaan graven. Maar als Tomas die avond het grappige fruit van de plant mee naar huis neemt, komt er een echt draakje uit. Tomas heeft nu zijn eigen draak: Fikkie!

 

Tomas zegt tegen niemand dat hij een draakje heeft. Maar het houden van een draakje is nog niet zo makkelijk. Want wat eet zo'n diertje? Wat doe je aan die vlammen? En hoe houd je hem verborgen?

En dan ziet hij dat aan de drakenfruitboom steeds meer vruchten groeien! Tomas wordt drakenkweker...

 

Mening:

De Jongen Die Draken Kweekte, was een erg leuk boek dat gemakkelijk weg las. Echter zijn er wel een paar kleine dingentjes die mij opvielen.

Thomas was een leuk personage, maar zijn zusje, Lolli (Haar echte naam is, Charlotte, maar iedereen noemt haar, Lolli, tot ergernis van hun moeder) was mijn favoriet, een heerlijk, ondeugende peuter.

Aangezien het een jeugdboek is had ik het gevoel dat er wel een paar erg moeilijke woorden in voorkomen. De betekenis van de moeilijke woorden worden echter wel uitgelegd wat het begrijpelijker maakt dat die woorden voorkomen in een jeugdboek.

Verder was het boek erg grappig, al had ik het gevoel dat het hoofdonderwerp drakenpoep was in plaats van draken zelf, al betwijfel ik of kinderen dat erg zullen vinden ;)

Soms was het moeilijk om mijn aandacht vast te houden tijdens het lezen van dit boek, dat vond ik een beetje jammer.

Wat wel weer heel leuk was, waren alle grappige weetjes die erin verborgen zaten; zoals bijvoorbeeld het feit dat een banaan 50% van het menselijke DNA bevat. Zo leren kinderen, maar ook de ouders leuke weetjes tijdens het lezen. 

Ook de tekeningen waren erg leuk en beeldend! Wat het lezen toch wel een stukje gemakkelijker maakte, bovendien denk ik dat de tekeningen kinderen enorm zullen aanspreken!

Al met al vond ik dit een erg leuk, grappig en leerzaam boek!