Titel: Het verdoemde Verbond 

Auteur: Jakim Kravanja 

Uitgever: Novel Rebels Uitgevers 

Bindwijze: Paperback 

Aantal Bladzijden: 362 

IBSN:978 94 6266 469 2 

Aantal gegeven sterren: 4,5

 

Achterflap: 

“De enige manier om haar te bevrijden is om mij te bevrijden. Wat dacht je ervan om een verdoemd verbond met mij te sluiten?” De dertienjarige Cara voelt zich alleen en niet-begrepen. Haar knuffelbeer is haar enige vriend. Hij is ook het enige aandenken aan haar moeder, die jaren geleden is verdwenen. Als Cara erachter komt dat de Demonenkoning haar moeder heeft ontvoerd, sluit ze met hem een verbond: in ruil voor haar hulp bevrijdt hij haar moeder. Samen met haar knuffelbeer reist ze naar andere werelden. Daar komt ze in aanraking met eigenaardige rassen en bijzondere krachten. Cara beseft dat haar samenwerking met de Demonenkoning niet zonder gevolgen is. Cara staat voor de onmogelijke keuze: het heelal redden of haar moeder bevrijden. 

 

 

Mening: 

Het verdoemde verbond is nou echt een boek wat mij in positieve zin heeft verrast. Ik was namelijk een beetje huiverig toen ik de achterkant las, ik dacht dat hij wel goed, maar niet geweldig zou zijn. Niets was echter minder waar! Ik heb echt vanaf de eerste bladzijde genoten van dit verhaal. 

Het verdoemde verbond is het eerste deel uit de Xullux trilogie, en ik ben na het lezen van dit boek erg benieuwd naar deel 2!

Wat ik erg leuk vond aan dit boek, was dat de wereld(en) zo uitgebreid en goed uitgelegd waren. Ik kreeg een heel duidelijk beeld van de plaatsen en mythische wezens die in het boek voorkomen. 

Het boek werd ook niet saai, doordat er steeds wel een twist was die ik totaal niet aan zag komen. Met andere woorden, het was totaal niet voorspelbaar, wat ik erg fijn vond. 

Dan de personages. Ik vind dat Jakim Kravanja de personages erg goed heeft neergezet. Ik kreeg aan bepaalde personages echt een hekel, zoals de Demontator, en ik leefde echt mee met andere personages zoals Cara en Terran. 

Er was voor mij maar een klein minpuntje, namelijk dat alles op sommige stukken een beetje snel ging, waardoor ik soms niet helemaal snapte wat er gebeurde, en eventjes terug moest lezen. 

Het verdoemde verbond is een boek vol met spannende twists, leuke personages en moeilijke dilemma's.  

Ik heb écht genoten van dit boek, en daarom krijgt hij ondanks het kleine minpuntje 4,5 sterren van mij.  

Ik raad dit boek iedereen die van een goed fantasy verhaal houdt aan. 

 

Bedankt Novel Rebels voor het recensie-exemplaar van 'Het Verdoemde Verbond'!

Maak jouw eigen website met JouwWeb