Titel: Fluisterwoud

Auteur: Jennifer Murgia

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789493265011

Prijs: €18,50

 

Dit is waar het boek over gaat:

Doordat ze is opgevoed door een oude waarzegster in het Duistere Woud, heeft Rune twee waardevolle lessen geleerd: neem alleen uit het woud wat je écht nodig hebt, en kijk nooit, maar dan ook nooit iemand in de ogen in het dorp. Want lang geleden is er iets vreselijks gebeurd in het bos... en nu spoken de fluisteringen van een bruut omgekomen moeder met een geheim daar rond. Rune wordt gedwongen om alles wat ze ooit heeft gekend te ontvluchten, en hoort al snel over een erfenis waar ze aan verbonden is; eentje die doordrenkt is met angst, hekserij en moord. Een geboorterecht dat verder reikt dan het graf en doordringt tot in het woud, waar Rune niet langer veilig is…Dit is wat ik van Fluisterwoud vond:

 

Fluisterwoud klonk na het lezen van de achterflap meteen als een hele gave fantasy, en ik kon echt niet wachten om aan dit verhaal te gaan beginnen! dit is wat ik ervan vond:

 

Jennifer Murgia heeft een hele fijne beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal heel fijn wegleest. echter had ik wel moeite met in het verhaal komen, ik wist in het begin nog niet waar het verhaal nou naartoe ging, de puzzelstukjes moesten voor mij nog op de plek vallen.  na een aantal hoofdstukken begon ik er meer van te snappen en las het boek als een trein. daarbij heeft het boek ook nog eens korte hoofdstukken wat het lezen nóg makkelijker maakt.

 

de personages waren goed uitgewerkt. vooral hoofdpersonage Rune (hoe mooi is die naam trouwens?!) vond ik erg leuk om over te lezen. je leert haar gedurende het verhaal steeds beter kennen waardoor ze een stukje echter aanvoelt.

 

wat Fluisterwoud nog leuker maakt is dat het echt een origineel verhaal is, het is geen typisch fantasy verhaal. het verhaal is ook niet voorspelbaar, waardoor je wil blijven lezen.

 

wat ik ook echt nog even gezegd wil hebben is hoe mooi deze cover wel niet is! samen met het binnenwerk (elk begin van een hoofdstuk ziet er prachtig uit en past perfect bij het verhaal) daarbij zit er óók nog eens een kaart voorin het boek, wat bij een echt fantasyverhaal natuurlijk niet kan missen ;)

Ik heb echt genoten van Fluisterwoud, en ben zeker benieuwd naar meer verhalen van Jennifer Murgia!

 

beoordeling: 4/5