Titel: Cytonic 

Auteur: iceberg books bv

Uitgever:Brandon Sanderson

Bindwijze: Paperback

ISBN:9789083167733

Prijs: €24.99

 

 

Dit is waar Cytonic over gaat: 

Spensa heeft bewezen dat ze een van de beste piloten is van het RVL, de luchtmacht van de menselijke enclave op Detritus. Ze redde haar volk al twee keer van uitroeiing door de Krell, de raadselachtige buitenaardse soort die hen al tientallen jaren gevangen houdt. Ze reisde lichtjaren van huis om als undercoverspion in de Superioriteit te infiltreren, waar ze meer leerde over allerlei andere wezens en hun onderlinge betrekkingen in de Melkweg. Nu is de Superioriteit – de regerende galactische alliantie die erop uit is om al het menselijke leven te domineren – een melkwegwijde oorlog begonnen. En Spensa heeft de wapens gezien die ze van plan zijn daarvoor te gebruiken: de delvers. Oude, mysterieuze buitenaardse krachten die hele planetenstelsels in een oogwenk kunnen wegvagen. Spensa weet dat het niet uitmaakt hoeveel piloten het RVL heeft, een delver kan niet worden verslagen. Maar Spensa is een cytonic. Ze ging de confrontatie aan met een delver en zag dat het wezen haar griezelig vertrouwd voorkwam. En misschien, als ze erachter kan komen wat ze werkelijk is, kan ze meer zijn dan zomaar een piloot in deze zich ontvouwende oorlog. Misschien kan ze de Melkweg redden. Maar ze kan alleen maar ontdekken wat ze echt is door alles achter te laten en het niemandsland binnen te gaan, een plek waar maar weinigen ooit uit terugkeren. Moed hebben betekent je angst onder ogen zien. En deze missie is angstaanjagend.

 

Dit is wat ik van Cytonic vond:

 

Cytonic is het derde deel in de skyward-serie van Brandon Sanderson. 

ik heb van de eerste twee delen ontzettend genoten en was dan ook heel erg benieuwd naar het derde deel, ik kan jullie wel vertellen dat het boek me absoluut niet heeft teleurgesteld. 

 

het derde deel sluit naadloos aan op het tweede deel en je zit ook gelijk weer helemaal in het verhaal. dit vind ik persoonlijk erg prettig. 

 

het derde deel neemt je verder mee in de avonturen/belevenissen van Spensa en M-Bot, ook leer je nieuwe personages kennen. Doordat je naast de al bestaande personages dus ook nieuwe personages leert kennen, krijgt het verhaal meer diepgang.

 

de gebeurtenissen wisselen elkaar af in een vlot tempo wat heel erg prettig leest en de schrijfstijl is wederom heel erg aangenaam.

 

het boek heeft volgens mij net als de eerste twee delen een open eind en ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg als deze er inderdaad komt, ik vond het namelijk erg jammer toen ik het boek uit had want ik had graag nog verder gelezen.

 

de auteur heeft een perfecte mix van fantasy en science-fiction met een vleugje romantiek gecreëerd, waardoor er een fijne balans in het verhaal zit.

 

de Skyward serie is absoluut een van mijn favoriete series om te lezen, dit is absoluut een serie die ik ga herlezen en ik hoop dat er nog veel delen mogen volgen!

 

Beoordeling: 4.5 / 5

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb