Titel: PS ik hou van je hond

Auteur: Lizzie Shane

Uitgever: De Boekerij

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022594704

Prijs: €18,99

 

Dit is waar Ps ik hou van je hond over gaat:

 

 

Deel 3 van de Pine Hollow-serie – heerlijke feelgood voor de fans van Sophie Kinsella, Charlotte de Monchy en Jill Mansell

 

De laatste persoon met wie bibliothecaris Elinor Rodriguez tijd wil doorbrengen is haar eerste liefde, Levi Jackson. Maar het lijkt erop dat haar ondeugende adoptiehond andere ideeën heeft. Iedere dag glipt Dory het huis uit wanneer Elinor haar de rug toekeert. En in Pine Hollow gaan alle telefoontjes over loslopende honden rechtstreeks naar Levi.

 

De nog altijd verlegen advocaat Levi, die maar net afstudeerde en erg worstelt met zijn dyslexie, geloofde altijd dat Elinor eigenlijk ver buiten zijn bereik lag. Zelfs na het verbreken van hun verloving beneemt Elinor hem nog altijd de adem. Maar met een beetje hulp van Elinors trouwe viervoeter krijgt het stel misschien wel de tweede kans die ze verdienen.

 

Dit is wat ik van PS ik hou van je hond vond:

 

Na het 2e deel van de Pine Hollow serie te hebben mogen lezen was ik enorm benieuwd naar het 3e deel, dus toen dir boek op de mat viel kon ik niet wachten met lezen en ben ik meteen begonnen. Na het lezen kam ik eerlijk zeggen dat dit derde me niet teleurgesteld hewft! 

 

De schrijfstijl van Lizzie Shane is ontzettend fijn en beeldend, waardoor het verhaal heel makkelijk wegleest. Het is echt een boek wat je niet weg wil leggen. Lizzie Shane weet humor en romantiek op een heel goede wijze samen te voegen tot een mooi verhaal waarbij je tijdens het lezen jezelf in Pine Hollow waant! 

 

Het enige wat misschien een beetje jammer is, is dat het verhaal hier en daar wat voorspelbaar is. Je komt tijdens het lezen niet echt voor grote verassingen of plotwendingen te staan. Wel is het hierdoor een verhaal wat je makkelijk tussendoor kan lezen; je hoeft niet te veel op te letten.

 

Het verhaal neemt je mee in de levens van Elinor en Levi, die elkaars jeugdliefdes waren. Elinor heeft de (eigenwijze) Australische Herder Dory geadopteerd en ik heb zo ontzettend genoten van alle streken die Dory uitspookt. Steeds weer opnieuw weet ze te ontsnappen en zet ze Pine Hollow aardig op stelten. Waardoor Levi, die politiechef is steeds weer alle meldingen krijgt en Dory mag gaan vangen... Dory weet zijn hart te stelen, en langzaam maar zeker groeien Elinor en Levi naar elkaar toe.

 

 Het verhaal speelt zich voor een deel af rond de kerst en is dus het perfecte boek om in deze tijd te lezen.

 

Ik hoop dat er nog meer delen van de Pine Hollow serie volgen!

 

Beoordeling: 3.5 /5

Maak jouw eigen website met JouwWeb