Titel: elf duizend meter lief

Auteur: Jasmin Schreiber

Uitgever: Harper Collins Holland

Bindwijze: paperback

Prijs: 19,99

ISBN: 9789402708264

 

Dit is waar het boek over gaat:

 

De grote en overrompelende bestseller uit Duitsland over rouw, vriendschap en het leven.

Na een tragisch ongeval zit Paula op het dieptepunt van haar leven. Midden in de nacht, op een donker kerkhof, ontmoet ze Helmut. Paula staat aan het begin van haar leven, dat van Helmut loopt op zijn einde. Beiden hebben een missie.

In Helmuts piepkleine camper vertrekken de twee op een wonderlijke roadtrip naar de Italiaanse Alpen. Paula denkt aan haar broertje, die zoveel van de diepzee wist. Helmut denkt aan zijn vrouw, aan wie hij nog een laatste belofte heeft gedaan. Ze missen samen.

De roadtrip is het begin van een onwaarschijnlijke, maar innige vriendschap. In afwisselend vlijmscherpe dialogen, fantastische plotwendingen en momenten vol van humor en verdriet vinden Paula en Helmut samen hun zin in het leven terug.

Dit is wat ik ervan vond:

dit boek heeft mij echt in positieve zin verrast. In het boek ontwikkeld Paula (een jonge vrouw) een vriendschap met Helmut (een oudere man). Dat is iets wat je niet vaak leest en juist daardoor is het boek zo origineel! 

Ik snap wel waarom Jasmin Schreiber in Duitsland zo populair is, Want wauw, wat kan zij mooi schrijven! Elf duizend meter lief staat boordevol met mooie maar ook hartverscheurende passages. Alleen al voor deze passages is het boek het lezen waard, ze blijven je echt bij. 

De personages voelen zó echt aan! Ik had echt het gevoel Dat ik Paula en Helmut zelf persoonlijk kende. Paula en Helmut hebben allebei een hele hoop verdriet te verwerken en dat merk je. Ze ontwikkelen zich beide door het hele boek heen enorm. Juist omdat deze personages zo krachtig zijn beschreven raakt dit boek je echt enorm, ik heb regelmatig een brok in mijn keel moeten weg moeten slikken.

ik had wel een beetje moeite met in het verhaal komen, dat komt denk ik doordat ik een beetje achtergrond informatie miste, maar na een paar hoofdstukken werd ik het verhaal ingetrokken en kon ik het boek niet meer wegleggen, ik las hem in één zit uit!

Ik heb echt genoten van dit boek, het heeft me zowel laten lachen als huilen, maar dat is wat een goed boek doet ;). ik kan niet wachten om nog meer van deze auteur te lezen!

Ik denk dat iedereen die van een mooie roman of poëzie houdt, ontzettend van dit boek zal gaan genieten, je leest hem in een adem uit!

beoordeling: 4 / 5