Titel: De Gevangene van Vallenia

Auteur: Lynette Noni

Uitgeverij: de Boekerij 

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022595138

 

Dit is waar De Gevangene van Vallenia over gaat:

Kiva Meridan heeft de Elementproeven overleefd. Na tien afschuwelijke jaren verruilt ze de tralies van Zalindov voor de stadsmuren van Vallenia. Nu ze haar vrijheid terug heeft kan ze zich richten op het doel waar ze al sinds haar arrestatie op zint: wraak. Om te beginnen moet ze binnen de rebellenbeweging op zoek naar haar broer Torell en haar zus Zuleeka, zodat ze kunnen terugeisen wat hun familie toebehoort: de troon van Evalon. Maar onder het wakend oog van kroonprins Jaren is het bijna onmogelijk om ongezien het paleis uit te komen – tot de avond van het rivierfestival.

Dankzij een list van Torell en Zuleeka wordt Kiva met hen verenigd. Maar het weerzien is allesbehalve de hereniging waarop ze had gehoopt. Kiva’s loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld terwijl ze haar hart langzaam verliest aan de kroonprins. Om ook deze keer te overleven moet Kiva navigeren door een web van leugens, politieke spelletjes en intriges aan het hof. Kan ze voorkomen dat ze haar familie opnieuw kwijtraakt?

Dit is wat ik van De gevangene van Vallenia vond:

 

De Gevangene van Vallenia is het (langverwachte) vervolg op De Genezer van Zalindov. Het eerste deel was by far het beste boek dat ik vorig jaar las, dus ik kon niet wachten om dit tweede deel te lezen!

 

De Gevangene van Vallenia speelt zich een paar weken na het einde van deel één af. Ondanks dat er dus tussen de twee delen een periode zit waar je niets over leest voelt het niet alsof je iets hebt gemist, je kan het boek gewoon oppakken en heel makkelijk verder lezen.

 

De schrijfstijl van Lynette Noni is heel beeldend, waardoor je het hele verhaal echt voor je af ziet spelen. door de fijne schrijfstijl leest het boek ook nog eens lekker snel weg en wordt je vanaf de eerste bladzijde het verhaal ingetrokken!

 

In De gevangene van Vallenia leer je ook een aantal nieuwe personages kennen, zoals Torell en Zuleeka, de broer en zus van het hoofdpersonage Kiva. Tijdens het lezen kom je ook meer te weten over personages uit het eerste deel, zoals Jaren en Tipp. doordat je dus steeds meer over hen te weten komt krijgen ze ook wat meer diepgang.

 

Het boek wordt op geen enkel moment saai, steeds toen ik net wist hoe het verhaal verder zou gaan kwam er een plottwist waardoor mijn theorie voor geen meter meer klopte, hahaha. Dit is juist fijn, helemaal voor een fantasy verhaal, zo blijft de spanning er in. vooral in de tweede helft werd het verhaal steeds spannender, waardoor het verhaal (weer) met een cliffhanger eindigt, en wat voor een!

 

Gelukkig hoeven we niet al te lang wachten, want er is inmiddels bekendgemaakt dat het derde deel; De verrader van Evalon  al in Augustus verschijnt! ik kan niet wachten!

 

De gevangene van Vallenia is een echte must-read voor lezers van het fantasy genre!

 

Ik heb ontzettend erg genoten van dit verhaal, en kan niet wachten op het derde deel in deze fantastische serie!

 

beoordeling: 5/5 
Maak jouw eigen website met JouwWeb