Girl 6 - Mirjam Mous

Informatie over het boek:
Auteur: Mirjam Mous
Uitgeverij: BestOfYA
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 104


Waar gaat het over?

Girl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, dat in Boy 7 manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer opa Carl ernstig ziek is, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika, waar haar grootouders inmiddels weer wonen. Daar ontmoet ze Dez, een jonge blogger die altijd op zoek is naar een goed verhaal. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer zit verstrikt. Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt? En is het ene leven echt meer waard dan het andere?


Wat vond ik ervan?

Hoewel het een klein boekje was, komt hier onze uitgebreidde mening ;)

Het is een boek wat een soort aanvulling is op Boy 7, maar je kan het prima lezen zonder boy 7 te hebben gelezen.

In Girl 6 lees je vanuit 3 verschillende personages, Summer, Mayca, en Dez, Summer en Mayca kennen elkaar niet, maar zijn toch op een vreemde manier met elkaar verbonden, Dez kent beide meisjes maar denkt dat ze 1 en dezelfde zijn, ze lijken immers als 2 druppels water op elkaar, zelfs hun littekens lijken identiek, en hij ziet een aantal maanden nadat hij Mayca voor het laatst had gezien Summer pas voor het eerst...

Elk hoofdstuk wisselt van personage wat wel steeds even schakelen is omdat je steeds vanuit een ander perspectief leest.

Maar naar mate het verhaal vordert worden steeds meer vragen beantwoord. En kom je uiteindelijk te weten hoe Summer en Mayca met elkaar verbonden zijn. Het is een leuk boek wat vlot weg leest.

En zeker leuk om te lezen als je Boy 7 ook gelezen hebt, of als je Boy 7 (nog) niet gelezen hebt, zeker een aanrader om deze ook te lezen, omdat een aantal personages die heel kort aan bod komen ook in Boy 7 voorkomen.


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!