Titel: de Engel van Mesopotamië

Auteur: Brenda Meulenman

Uitgever: Ambo Anthos uitgevers

Bindwijze: paperback

ISBN:9789026350078

Prijs: €21,99


Dit is waar het boek over gaat:

De excentrieke en eigenzinnige Helen King studeert begin twintigste eeuw met first class honours af aan de universiteit van Oxford. Ze beklimt als een van de eerste vrouwen ooit de hoogste bergtoppen van de Alpen en overleeft de eindeloze woestijnvlaktes in Mesopotamië. Maar niemand weet dat ze gebukt gaat onder een vreselijk jeugdtrauma, waarvan de toedracht altijd geheim is gebleven.

Na de Eerste Wereldoorlog strijkt ze neer in Bagdad om als Oriental Secretary het Britse koloniale bestuur van informatie te voorzien. Ondertussen broeit het, zowel in haar hoofd als in een steeds vijandigere omgeving. Zal ze in het reine kunnen komen met haar verleden? Wordt een ontluikende liefde misschien haar redding?


Dit is wat ik ervan vond:

Vandaag mogen wij meedoen aan de blogtour van 'De Engel van Mesopotamië', en dit is wat we ervan vonden!


Een van mijn favoriete vakken op de middelbare school was absoluut geschiedenis, ik vind feiten en complottheorieën uit het verleden echt enorm interessant, en daarom was ik ook ontzettend benieuwd naar dit boek!

De Engel van Mesopotamië is een boek wat mij in positieve zin heeft verrast, want omdat het een boek is met veel geschiedenis, was ik een beetje bang dat ik heel weinig dialoog zou lezen. Niets is echter minder waar! Er was zeker voldoende dialoog, waardoor het boek fijn las.

De schrijfstijl van Brenda Meuleman vond ik erg fijn om te lezen. De personages waren fijn uitgewerkt, en voelden bijna echt aan! Het enige waar ik moeite mee had was om in het verhaal te komen, in het begin wist ik nog niet zo goed wat ik las. Gelukkig veranderde dit na een x aantal hoofdstukken, en vanaf daar zat ik echt in het verhaal.

Buiten dat het boek erg interessant was om te lezen, was het ook erg leerzaam. Ik wil na het lezen van dit boek nog meer weten over dit stukje geschiedenis. Wat ik ook nog even gezegd wil hebben is hoe enorm mooi deze cover is, hij past echt perfect bij het verhaal!


'De engel van Mesopotamië' is een boek waar ik soms wel echt even goed voor moest gaan zitten. Soms kreeg ik namelijk echt veel nieuwe informatie binnen, waarna ik het boek even aan de kant heb gelegd om de nieuwe informatie te verwerken.

Over het algemeen heb ik echt wel genoten van de Engel van Mesopotamië, en vond ik het een erg interessant verhaal. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar meer verhalen van Brenda Meuleman.

Beoordeling: 3.5/5