Simon Superspook - Cale Atkinson

Informatie over het boek:
Auteur: Cale Atkinson
Genre: prentenboek
Aantal bladzijden: 48
Uitgeverij: Flamingo / BBNC
ISBN: 9789045326276


Achterflap:

Superspook Simon heeft een nieuwe baan: hij mag gaan rondspoken in een echt huis. Het is een droom die uitkomt, tot er een heel nieuwsgierig kind in het huis komt wonen. Daar is Simon helemaal niet blij mee! Maar dan bedenkt hij een snood plannetje: Chester kan zijn spokenklusjes wel van hem overnemen. Al snel blijkt dat Chester niet zo goed is in spokenklusjes - en dat Simon ook niet goed is in mensenklusjes. Kunnen de twee toch vrienden worden, al zijn ze nog zo verschillend?

 

Wat vond ik ervan?

Simon Superspook is een enorm leuk prentenboek, voor kinderen van alle leeftijden. Voor jongere kinderen leuk om samen te lezen en voor kinderen die zelf al kunnen lezen ook erg leuk!


De tekeningen en plaatjes in Simon Superspook zijn ontzettend leuk en goed getekend en ook de kleuren passen helemaal bij het verhaal. Het papier is ook fijn, niet te dun, en voelt stevig aan waardoor het minder snel kapot zal gaan. Zeker handig bij kleinere kinderen. 


Het verhaal zelf is grappig, en zal waarschijnlijk erg goed aanspreken bij kinderen. (Zie de foto collage OP de foto hiernaast of onder voor bewijs ;) )


Zo zit er humor, en een hartstikke leuke vriendschap in.
Het prentenboek heeft een goede lengte, niet te dun en niet te dik. Ook voelt het verhaal daardoor niet haastig aan.
De tekst is op een leuke manier in het boek verwerkt, niet als lange stukken tekst onderaan of bovenaan de bladzijde, maar op een creatieve manier in de tekening. Ontzettend leuk! 

 

Simon Superspook is een aandoenlijk personage met een erg leuk verhaal, die
vast vele kinderharten gaat veroveren ;)

 

Wij willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen  en het recensie exemplaar :)