Informatie over het boek: 

Auteur: A.G. Riddle 

Uitgeverij: Iceberg Books

Genre: Science Fiction 

Bindwijze: Paperback 

Serie: De Lange Winter trilogie 

 

 

Waar gaat deel 1 over?

 

In de nabije toekomst is er een nieuwe ijstijd aangebroken. Sneeuw valt in de zomer. Gletsjers verpletteren complete steden in Noord-Amerika, Europa en Azië. Wereldwijd verlaten mensen hun huizen en trekken naar gebieden waar ze nog wel kunnen overleven. Landen sluiten bondgenootschappen en bereiden zich voor om de laatste bewoonbare zones van de wereld in handen te krijgen. De mensheid balanceert op het randje van de afgrond. Wetenschappers, wanhopig op zoek naar antwoorden, sturen sondes het zonnestelsel in om metingen te doen. Nabij Mars ontdekken ze een mysterieus object dat naar de zon onderweg lijkt. Is dit de oorzaak van de ijstijd? Kan het een overblijfsel zijn van een lang uitgestorven beschaving? De anarchie op de aarde neemt ondertussen toe en een internationaal consortium begint aan een missie om contact te maken. Maar het loopt niet zoals gepland: in de duistere ruimte doet het team een ontdekking die de loop van de menselijke geschiedenis zal veranderen – en mogelijkerwijs zal beëindigen.

 

 

Gezien spoilers zetten we de achterflappen van deel 2 en 3 er niet bij! 

 

 

Wat vind ik ervan? 

 

Dit eerste deel van deze sciencefiction trilogie heeft een sterk begin. 

Hoewel het niet mijn favoriete eerste deel van de trilogie was ooit, vond ik het toch een mooi begin van deze serie. 

Wat ik vaak zie bij trilogieën en of langere series is dat het eerste boek en soms zelfs de eerste twee boeken echt introductie boeken zijn. 

 

Dat zijn dan een beetje de boeken die je vertellen wat er In het verhaal gebeurt alles wat je moet weten om echt met het verhaal te beginnen dus meestal is zo'n boek dan erg traag. 

 

Hoewel dat natuurlijk niet bij elke trilogie is of bij elke serie is, heb ik het toch al wel een paar keer gezien ik was dus erg blij toen ik na een aantal hoofdstukken doorhad dat ik niet onnodig lang zou moeten lezen voor ik echt in het verhaal zou zitten.

Wel was het een aardig vol boek voor mijn gevoel, gezien dat er veel gebeurde. 

En heel af en toe had ik dan ook dat ik een beetje uit het verhaal raakte.

 

James en Emma zijn echter twee personages door wie je door wilt blijven lezen; super intrigerend zijn ze! 

Wel heeft überhaupt deze hele trilogie leuke en intrigerende personages. Het had echt van die personages met wie je mee kon voelen, en dat vind ik echt een pluspunt. 

 

Zelf vind ik het namelijk altijd erg fijn als ik mee kan voelen met de personages. 

Deze hele trilogie steekt goed in elkaar, de overgang van het eerste naar het tweede boek verloopt erg fijn. Hetzelfde is het geval met de overgang van de tweede boek naar het derde boek. 

Daarnaast vind ik de technologie die in het boek verwerkt is, erg tof gedaan. 

 

Ik moet eerlijk toegeven dat het af en toe een beetje moeilijk was om te volgen, maar over het algemeen ging het erg goed en heb je ook geen hogere graad in de technologie nodig om deze te kunnen begrijpen.

In deze trilogie gebeuren genoeg dingen waardoor je bijna niet verveeld raakt.

Ook wil ik nog even kwijt dat ik het slot van deze trilogie echt geweldig vond. 

Het voelde voor mij aan als een perfect einde en afsluiting van deze serie, ik ben heel benieuwd hoe andere lezers dat hebben en of gaan ervaren !

 

Nu we al meerdere sciencefiction trilogieën en series hebben gelezen vind ik het erg moeilijk om nou te zeggen welke echt mijn favoriete is.

Ook vind ik nu we meerdere toffe boeken hebben gelezen in dit genre, dat het genre Science fiction echt ondergewaardeerd wordt. 

Er zijn zoveel goede boeken op de markt in dit genre (Misschien niet evenveel als andere genres, maar evengoed een heleboel ) waarvan ik zeker weet dat anderen ze ook met heel veel plezier gaan kunnen lezen. 

Kijk alleen al even naar de andere toffe science fiction boeken die we hebben mogen recenseren. 

De één nog leuker dan de ander.

Al weet ik wel dat het niet mijn favoriete science fiction trilogie ooit is, heb ik er wel echt enorm van genoten én vind ik het dan ook een enorme aanrader.

 

 

We willen de uitgever bedanken voor het vertrouwen én het recensie exemplaar!