titel: Het huis onderaan de klif

auteur: Sharon Gosling

uitgever: zomer en keuning

bindwijze: paperback

ISBN: 9789020543759

Prijs: 17,50

 

Dit is waar het boek over gaat:

In 'Het huis onderaan de klif' van Sharon Gosling is chef Anna na een verbroken

relatie van twintig jaar toe aan een nieuwe start. Ze verhuist naar Crovie, een

klein vissersdorpje aan de oostkust van Schotland, maar eigenlijk heeft ze

meteen spijt. Zodra ze het dorp en de mensen beter leert kennen, vindt ze ook

zichzelf en haar liefde voor koken weer terug. Ze besluit haar keuken om tetoveren in een kleine lunchclub. Haar leven lijkt eindelijk weer de goede kant op

te gaan, zolang niets haar nieuw gevonden geluk verpest…

 

Dit is wat ik ervan vond:

Anna verhuist naar Crovie voor een nieuwe start, ze heeft daar namelijk een klein
huisje gekocht; de Fishergirls luck, als ze in Crovie aankomt komt ze er tot haar
schrik achter dat de Fishersgirls luck piepklein is en algauw besluit ze dat ze hier
niet zal blijven wonen. Je merkt aan alles dat Anna even niet meer weet wat ze
aanmoet met zichzelf, haar passie is verdwenen en haar nieuwe start lijkt niet
meer zo ideaal als ze dacht.


Vanaf Bladzijde één wordt je meegetrokken in het verhaal, mede omdat Sharon
Gosling een erg fijne en makkelijke schrijfstijl heeft om te volgen; je krijgt geen
overbodige lappen informatie, er zit genoeg diepgang in de personages en het
dorpje Crovie, maar bovenal is het verhaal ontzettend zwijmel waardig.


Crovie is echt een geweldig plaatsje om over te lezen, de buurtbewoners zijn
(bijna) allemaal aardig tegen elkaar en iedereen kent iedereen. hierdoor krijgt het
dorpje echt een gezellige sfeer, ik zou er bijna zelf naartoe willen gaan.


het leukste personage naar mijn mening? absoluut jonge Robbie (het kleine
zoontje van ouwe Robbie) hij zo enthousiast en ondernemend dat je spontaan
zelf zin krijgt om met zijn excursies mee te gaan. ook Ouwe Robbie en Natuurlijk
Anna werden ontzettend goed beschreven.


in het boek zitten ook nog een aantal plotwendingen, waardoor het boek
spannend en interessant blijft om te lezen. met name op het einde kwam een
plotwending die ik totaal niet meer aan had zien komen.


Al met al vond ik het huis onderaan de klif een ontzettend goed boek, ik wil zeker
meer lezen van Sharon Gosling! door dit boek ben ik gaan beseffen dat ik
Feelgood een veel leuker genre vindt dan ik eigenlijk dacht.
Het huis onderaan de klif is een must-read voor alle feelgood lezers onder ons, ik
weet zeker dat je ervan zult genieten!


beoordeling: 5/5

 

Ons recept voor de blogtour: Kaas-uien broodjes.

*Recept voor Kaas-uien broodjes*

 

*Benodigdheden*

-500 gram bloem

-10 gram zout

-20 gram boter op kamertemperatuur

-300 ml lauwwarm water

- 3 Fijn gesneden uien

- 400 gram geraspte kaas

 

*Stap 1: het brooddeeg*

Verwarm de oven voor op 200°c

 

Wij gebruiken altijd het recept voor wit brooddeeg van rutgerbakt.nl. Om het recept voor de Kaas-uien broodjes zo overzichtelijk mogelijk te maken staat hieronder het recept.

Bereiding: Wit brooddeeg

Meng alle ingrediënten (bloem, gist, water, boter en zout) met elkaar tot een deeg . Kneed het deeg minimaal 10 minuten door. Het kneden zorgt ervoor dat de gluten in het deeg een soort netwerk gaan vormen. Hierdoor kan het brood straks goed rijzen en zal het eindresultaat mooi luchtig worden.

 

Maak een bal van het deeg en leg deze in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie of een natte theedoek en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

 

*Stap 2: de rol maken*

Besprenkel wat bloem over het aanrecht (op de plek waar je het deeg gaat uitrollen) en rol je gerezen brooddeeg uit tot het een plak is van dikte die jij fijn vind. 

 

Let op: het deeg moet wel nog dik genoeg zijn om te rollen, als het deeg te dun is kan je het niet zo makkelijk uitrollen.

 

Nu je het deeg hebt uitgerold, kan je de kaas over de plak deeg verspreiden. Zorg dat je de kaas even verdeeld over de hele plak.

 

Verdeel nadat je de kaas hebt verdeeld de ui op dezelfde manier over de plak deeg. 

 

Tip: afhankelijk van hoe grof de gesneden ui is kun je eventueel deze nog even aanfruiten, vooral bij wat grovere stukken raad ik dit aan.

 

Rol nu de plak deeg op. Zorg ervoor dat je het zo oprolt dat er zo weinig mogelijk kaas en ui uitvalt.

 

Snij nu van de rol steeds een plakje van c.a 1 cm dik en leg deze op de bakplaat.

 

Bak de broodjes voor c.a 15-20 minuten op 200°c. 

(De broodjes zijn klaar wanneer de kaas gesmolten is en de ui gaar is)