Tussen Twee Kwaden - Laura Diane

Informatie over het boek:
Auteur: Laura Diane
Uitgeverij: Clavis
Bindwijze: Hardcover
Genre: Dystopian
Aantal bladzijden: 291
Serie: Magic Kingdom
ISBN: 9789044850727

 


Waar gaat het over?

Ayla is op het nippertje ontsnapt uit Epcot, een Disneypark waar mensen worden opgevangen na een orkaan, net zoals in het Magic Kingdom. Maar ze heeft de waarheid ontdekt en moet teruggaan naar het Magic Kingdom, voordat Donna haar wraaklustige plan kan uitvoeren. De weg daarnaartoe is echter allesbehalve gemakkelijk. Want als Ayla Owen vertelt wie ze echt is, blijft er van hun relatie niets over. Kunnen ze toch nog samenwerken om Alexander te redden en voorkomen dat hij Donna’s volgende slachtoffer wordt?

 

 


Wat vind ik ervan?

Het is een aantal weken/ maanden geleden dat we het tweede deel in deze dystopische serie voor Young Adults lazen; Tussen Twee Werelden.


Sommigen weten het misschien nog wel, maar over de twee eerdere delen was ik lyrisch enthousiast.
Zoals je je dan misschien ook wel kunt bedenken was ik razend benieuwd naar dit derde en laatste deel.

 

Meteen toen het op de deurmat viel ben ik er in begonnen, en wat ik zelf heel erg fijn vind is dat er een korte samenvatting van het tweede deel in staat!


Mocht het dus wat langer geleden zijn dat je het tweede deel las, dan heb je daar even een opfrissertje voor je geheugen.

 

Iets wat de hele Magic Kingdom trilogie ook wel iconisch maakt zijn de vele easter eggs naar Disney en Marvel die de boeken bevatten.
Ik vond het zelf heel leuk om tijdens het lezen alle linkjes te leggen naar verwijzingen!
Het maakte het lezen echt een feestje.

 

We zijn het gewend dat de hoofdpersonages altijd goed zijn, of in ieder geval voelt dat zo door de positie die wij als lezers hebben ten opzichte van het verhaal.

 

In Tussen twee kwaden is dit niet zo en ik vind dat vet bijzonder en gaaf om te lezen.
Ayla maakt een heel heling- en ontwikkelingsproces door in (vooral de tweede helft) van dit laatste deel in de Magic Kingdom trilogie, en wat dat betreft zet ik echt mijn pet (of moet ik zeggen Mickey oren ;) af voor Laura Diane, want wauw!
Wat heeft ze dit op een mooie maar ook realistische manier weten te omschrijven.

 

Wel meer dan eens las ik met een brok in mijn keel, of met tranen in mijn ogen.
Ayla's emoties, gevoelens en gedachten waren gewoon zó rauw en zó echt dat ik niets anders kon doen dan meevoelen.

 

Stiekem vond ik dit laatste deel het beste boek uit de serie, want nog niet eerder voelde ik op deze wijze mee met de personages. (En dan te bedenken dat ik dacht dat dat niet beter zou kunnen na het tweede deel!)

 

Hoewel het qua verhaal een heel andere vibe heeft dan de eerste twee boeken is het een prachtige afsluiter van deze serie, die ik zelf niet beter had kunnen bedenken.

 

Voor iedereen die nog twijfelt, of het afsluiten van deze serie uitstelt omdat ze simpelweg geen afscheid kunnen nemen van deze serie...
Doe het nou maar, lees dit boek en geniet en voel!

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb