Titel: de rest is confetti

Auteur: Lotte Petersen

Uitgever: Harper Collins

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789402711479

Prijs: €19,99

 

Dit is waar De rest is confetti over gaat:

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…

 

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?
Dit is wat ik van De rest is confetti vond:

 

De rest is confetti is een boek waarvan ik al wist dat ik het wilde lezen zonder dat ik ook maar één woord had gelezen van de synopsis. Want kijk nou, deze cover is toch helemaal fantastisch?! ik krijg er echt die typische feelgood vibes van! Gelukkig klonk de synopsis al net zo tof als de cover eruit ziet en ik kon natuurlijk niet wachten om aan dit verhaal te beginnen!

 

Ik had wel een beetje moeite met in het verhaal komen. het duurde voor mijn gevoel een paar hoofdstukken voor het verhaal echt op gang kwam, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat kon ik het amper wegleggen!

 

Lotte Petersen heeft een heel unieke schrijfstijl. deze is humoristisch, toegankelijk en zorgt ervoor dat het verhaal vlot leest. Ook heeft ze haar personages goed uitgewerkt. Hoofdpersonage Lola is een fijn personage om over te lezen en ontwikkelt zich gedurende het verhaal ook nog eens. hierdoor voelt ze automatisch een stukje realistischer aan. Ook Abel was een tof personage om over te lezen. je leert hem gedurende het verhaal steeds beter kennen waardoor je hem steeds leuker gaat vinden.

 

Ook de chemie tussen Lola en Abel was echt duidelijk te lezen. hierdoor wil je als lezer zijnde ook echt dat ze bij elkaar komen.

 

hoewel het verhaal ontzettend humoristisch is (hoe kan dat nou ook anders; Abel is immers een cabaretier ;)), komen er ook minder leuke gebeurtenissen aan bod in dit verhaal. dit vond ik persoonlijk erg fijn, want hierdoor voelde het niet te oppervlakkig aan, maar zat er juist een mooie balans tussen humor en deze gebeurtenissen in!

 

Al met al vond ik De rest is confetti een heerlijke feelgood om te lezen! ik raad het dan ook zeker alle liefhebbers van dit genre aan! ik kan in ieder geval niet wachten om meer werk van Lotte Petersen te lezen!

 

Beoordeling: 4 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb