titel: Blackmail

Auteur: Cis Meijer

uitgever: Uitgeverij de Fontein

Bindwijze: Hardcover gebonden

ISBN: 9789026156717 

Prijs: 15,99

 

dit is waar het boek over gaat:

Gossip queen Jade maakt podcasts met smeuïge nieuwtjes over haar schoolgenoten en docenten. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar ongeval wel een ongeluk?

Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

 

dit is wat ik ervan vond:

 

Blackmail was het eerste boek dat ik van Cis Meijer las, en, het smaakt zeker naar meer!

 

Het boek begint meteen goed, er wordt niet eerst een hele lange inleiding gedaan over wie de personages zijn, maar er is bijna meteen actie. Het enige wat je vooraf leest is een stukje uit de Podcast van Jade, het overleden meisje waar dit verhaal om draait. Dit was naar mijn mening de perfecte inleiding, want het stukje geeft een hele goede impressie van wie Jade was omdat je haar niet echt leert kennen doordat ze al dood is.

 

De meeste hoofdstukken lees je vanuit Tess, de beste vriendin van Jade, die ervan overtuigd is dat Jades dood geen ongeluk is, en zelf achter de dader wil komen. af en toe lees je ook een stukje vanuit het oogpunt van de dader, wat een erg leuke en spannende afwisseling was. hierdoor wil je blijven lezen omdat je per se wil weten wie de dader is, en elke keer dat je denkt dat je weet wie de dader is, zit je er weer naast. (heel frustrerend, maar ook een teken dat het boek goed is, lijkt me;))

 

wat ik ook even gezegd moet hebben is hoe mooi het binnenwerk is, en hoe goed deze bij de cover en het verhaal past. hierdoor is het lezen van dit boek nóg leuker! de hoofdstukken uit het oogpunt van de dader en Tess kun je zo ook erg makkelijk uit elkaar houden.

 

Ik vond de personages leuk, de Schrijfstijl was ontzettend fijn om te lezen, en leest ook erg vlot weg ( ik had het boek binnen twee uur uit, zonder pauze, omdat het boek gewoon te spannend was om weg te leggen)

 

Blackmail is een jeugdthriller, maar ik ben van mening dat iedereen deze thriller kan lezen. Als je fan bent van Thrillers dan is Blackmail een echte Must-read!

 

beoordeling: 4,5/5