Titel: Sterren en Sirenen
Auteur: Anniek Rodenburg
Uitgever: uitgeverij Clavis
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789044852295
Prijs: €25,95

Dit is waar Sterren en Sirenen over gaat:


Hoe diep duik je voor de waarheid? Nadat Riv leert wat haar echte afkomst is, staat haar leven in Rotterdam op zijn kop. Peinzend over haar verleden en worstelend met haar toekomst is ze vastberaden om de waarheid boven water te halen. Maar met de listige sirene Mauxo op haar hielen moet ze daarvoor wel haar grenzen opzoeken. Vertrouwen en verraad, de waarheid versus Waterloo: hoever drijven Riv en Mauxo elkaar om te kunnen winnen? 

Dit is wat ik van Sterren en Sirenen vond:

Nadat ik vorig jaar Parel en Tij uitlas, kon ik niet wachten om verder te lezen over de personages uit het eerste deel van Riv. Helaas voor mij duurde het nog even voordat deel twee uit zou komen, maar inmiddels is Sterren en Sirenen verschenen én heb ik hem al uit!

In Sterren en Sirenen lezen we verder over Riv, Thijs, Sienna en Mauxo, die we al kennen uit het eerste boek. Ook komen er in dit tweede deel nieuwe personages aan bod, zoals Neeltje en Estellre. De personages uit deel één leer je nog beter kennen, die krijgen hierdoor automatisch meer diepgang.

Anniek Rodenburg weet de onderwaterwereld erg goed neer te zetten. Ook in dit deel voelde het alsof ik er zelf was. De schrijfstijl van de auteur is beeldend en leest vlot weg. Het boek ziet er weliswaar uit als een dikke pil, maar tijdens het lezen merk je hier niets van. Je hebt het boek zo uit!

Het verhaal bevat de nodige portie humor en spanning. Ik heb regelmatig in een deuk gelegen om riv en haar vrienden, terwijl je aan de andere kant het boek niet weg kan leggen omdat het verhaal zo spannend is. Hier samen zit een goede balans tussen.

Een ding wat ik vooral heel mooi vond aan dit verhaal was de ontwikkeling van Riv als personage. Je voelt echt dat ze groeit in dit verhaal, waardoor ze nog realistischer overkomt.

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben is hoe prachtig de cover en het binnenwerk weer is. Hij sliot perfect aan bij Parel en Tij én staat prachtig in je boekenkast.

Al met al vond ik Sterren en Sirenen een fantastisch vervolg op Parel en Tij. Ik kan in ieder geval niet wachten om meer van Anniek Rodenburg te kunnen lezen.

Sterren en Sirenen is mooi vervolg over vriendschap, magie en de onderwaterwereld! Een aanrader voor iedereen die van fantasy houdt!

Beoordeling: 4,5/5

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb