Titel: De Verandering

Auteur: E.M.R. Koopman

Uitgever: Novelrebels

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789462666276

Prijs: €16,95

 

Dit is waar de verandering over gaat:

 

Wat als je hele wereld op z’n kop staat? Het overkomt de 18-jarige Daniel. Hij wordt midden op straat in het donker wakker. Hij voelt zich vreemd. Het bos is onnatuurlijk stil. Thuis is zijn broertje nergens te bekennen. Er ligt alleen een briefje dat hij naar Ridden is gevlucht. Terwijl Daniel op zoek gaat naar Jonas, wordt het duidelijk dat zijn leven vanaf nu nooit meer hetzelfde zal zijn. Veel mensen zijn plotseling overleden. Gewapende mannen in vreemde pakken jagen de overlevenden op. Samen met een meisje slaat hij op de vlucht. Onderweg proberen ze de waarheid te ontrafelen. Hoe kan het dat zij nog leven? Wat willen die vreemde pakken van hen? En waarom hoort Daniel ineens stemmen?

 

Dit is wat ik van De Verandering vond:

 

Iets wat ik heel tof vind zijn fantasy’s  en dystopians van eigen bodem. Ik had het idee dat hier eerder nog niet zoveel van werd uitgegeven, maar de laatste tijd neemt dit alleen maar toe! De Verandering van E.m.r. Koopman is recent in dit genre verschenen en vandaag mogen wij de blogtour van dit toffe boek afsluiten!

 

De verandering is een YA dystopie en zoals het genre al zegt speelt het boek zich dus af in de toekomst. Sommige aspecten herken je van onze wereld nu, weer andere aspecten zijn nieuw en maken de wereld erg interessant om over te lezen. Koopman heeft een goede balans weten te vinden tussen wat we al kennen en nieuwe dingen.

 

De personages waren tof om over te lezen.  Daniël is erg goed uitgewerkt en voelt realistisch aan. Je kunt je als lezer zijnde echt in hem en zijn situatie verplaatsen.

 

Aan spanning is geen gebrek in dit verhaal. Samen met het mysterieuze tintje dat over dit verhaal hangt en goed uitgewerkte personages zorgt dit voor een goede mix aan ingrediënten om door te blijven lezen.

 

Het enige waar ik wel moeite mee had was in het verhaal komen. Het duurde eventjes voordat ik echt meegesleurd werd in het verhaal. Toen dit na een aantal hoofdstukken wel gebeurde las het boek als een trein en wilde ik hem niet meer wegleggen.

 

Over het algemeen heb ik enorm genoten van de verandering, en ik kan dan ook niet wachten op het tweede deel in deze serie!

 

De verandering is een aanrader voor iedereen die van een YA dystopie houdt en zit boordevol spanning en mysterie.

 

Beoordeling: 4/5