Achterflap:

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Mening:

De Sterrengever was het eerste boek van Jojo Moyes dat ik las, en het smaakt zeker naar meer! Dit is wat ik ervan vond:

 

De personages hebben veel diepgang en zijn dus totaal niet oppervlakkig. Ik had echt het gevoel dat ik de hoofdpersonage Alice was.

Ook zaten er veel gedetailleerde beschrijvingen in het boek van bijvoorbeeld plekken en gebeurtenissen, waardoor je echt voor je ziet wat de Schrijfster bedoelt.

Wel kwam het verhaal voor mijn gevoel een beetje traag op gang, waardoor ik wat moeite had met in het boek komen, maar eenmaal in het vergaal, las het als een trein.

Waar het begin een beetje traag op gang kwam, kwam het einde heel plots voor mij. Ik moest even wennen aan het idee dat het verhaal al voorbij was, haha.

Doordat er ook plotwendingen in het verhaal zitten had ik niet het gevoel dat het saai werd, en bleef het juist spannend, hierdoor blijf je maar doorlezen.

De verhaallijn vond echt heel mooi, en de sterke vriendschap tussen de groep vrouwen van de rijdende bibliotheek ook.

Als jij kan genieten van een mooie Historische Roman vol met girlpower dan is dit zeker een aanrader voor jou! De Sterrengever is een prachtig Historisch, Romantisch verhaal.

 

Al met al heb echt genoten van de Sterrengever, en daarom krijgt hij van mij een mooie 4 sterren.

 

(Recensie-exemplaar)

Titel: De Sterrengever

Auteur: Jojo Moyes

Uitgever: Uitgeverij de Fontein

Bindwijze: paperback

IBSN: 9789026155819

Maak jouw eigen website met JouwWeb