Een Mooie Vreemde Ontdekking - Hank Green

Informatie over het boek:
Auteur: Hank Green
Genre: Roman
Aantal bladzijden: 542
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402706383

 

Achterflap:
Studente April May zag ze als eerste: de geheimzinnige robots die plotseling in steden over de hele wereld verschenen. April gaf ze een naam, de Carls, en werd wereldberoemd met het fi lmpje dat ze van de New Yorkse Carl maakte. Het leek erop dat de Carls de wereld zouden veranderen, maar even plotseling als ze verschenen verdwenen ze ook weer. Net als April: alles wees erop dat ze bij een aanslag was omgekomen.

Maanden later proberen Aprils vrienden de draad weer op te pakken. Maar dan beginnen ze vreemde aanwijzingen te vinden in mysterieuze boeken die steeds onverwacht op hun pad komen. Wat nog vreemder is: de teksten
lijken wel van April te komen…

 

Wat vond ik ervan?

Toen "Een Mooie Vreemde Ontdekking" op de mat viel, was ik er reuze benieuwd naar, en vrijwel direct begon ik er in.

De eerste paar pagina's, het eerste hoofdstuk, waren ontzettend intrigerend, en maakten me echt benieuwd naar de rest van het boek.

Helaas is de schrijfstijl van de auteur niet helemaal mijn ding.
Er werd echt gericht naar mij, als lezer, in plaats van dat je de gedachten van de hoofdpersoon leest en dus in het hoofd van de hoofdpersoon zit.
Dit vond ik een beetje vervelend, en het spoorde mij ook niet aan om het boek op te pakken.
Het concept vind ik origineel, en er zaten ook echt wel leuke elementen in, zoals de mysterieuze boeken.

(Let wel op, het is een deel 2, en dat wist ik niet toen ik er aan begon! Het staat ook niet achterop, dus ik had er geen idee van. Ik heb me ingelezen op internet en ben toen verder gaan lezen ;) )

Echter waren er ook een paar personages waarvan ik moeite had om ze te waarderen, en dat vond ik jammer.
Gelukkig waren er ook personages die ik dan wél weer leuk vond.
Zoals Maya, elk hoofdstuk vanuit haar perspectief vond ik erg leuk, ondanks de schrijfstijl.

Wat ook erg leuk was, was de manier waarop chatberichten en tweets in het boek verwerkt waren, al was het af en toe ook een beetje vervelend.

Ik kan ook echt wel zien waarom andere lezers dit boek geweldig vinden, en als de schrijfstijl je niet hindert, of je hem juist fijn vindt denk ik dat je het verhaal al een stuk leuker gaan vinden.

Af en toe was het echt spannend, vooral wat meer aan het eind, en dat was dan weer erg fijn!

Er waren voor mij dus zowel plus- als minpunten, maar in dit geval vond ik helaas de minpunten wat zwaarder wegen. (En dan heb ik het vooral over de schrijfstijl, als die je niet ligt is het lastig om een boek echt leuk te vinden.)

Maar het was een origineel concept, waar andere lezers die van de schrijfstijl houden, of fans van Hank Green, wel van zouden kunnen genieten.

 

Graag willen wij de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.