Unlikable - Lotte van den Noort

Informatie over het boek:
Auteur: Lotte van den Noort
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Genre: Historische YA
Aantal bladzijden: 341
ISBN: 9789464208955

 

 


Waar gaat het over?

Victoriaans Londen, 1889

Jack the Ripper was pas het begin. Londen wordt momenteel geteisterd door een nieuwe, nog gruwelijkere ripper. Junior R laat lijken achter alsof het broodkruimels zijn. Wat is zijn motief voor deze kwaadaardige bedoelingen?

Eleonora Prime verhuist tijdelijk van haar geliefde Canterbury naar Kennington, zodat haar vader de renovaties aan het huis ongestoord door kan laten gaan. Fijn vindt Eleonora dat echter niet, want nu woont ze onder één dak met de man die haar leven vanaf hun eerste ontmoeting al zuur probeert te maken: de onweerstaanbare architect, Felix Clifton. Felix wil niets van Eleonora weten en dat laat hij ook duidelijk merken, maar als je samen in een huis woont, dan is elkaar vermijden bijna onmogelijk.

Ondertussen gaan de moorden in Londen van kwaad tot erger. Het wordt sterk afgeraden om vrouwen en kinderen nog langer de straat op te laten gaan. Wanneer Eleonora onbewust oog in oog met Junior R komt te staan, beseft ze nog niet dat vanaf dat punt de bloeddorstige moordenaar alleen nog maar aandacht voor haar zal hebben.

 

 

 


Wat vind ik ervan?

Unlikable is het derde en laatste boek in de un-able reeks. Unsinkable en Unwritable, de eerdere delen in die reeks, zijn beiden boeken waar ik enorm van heb genoten, dus mijn verwachtingen voor dit boek waren goed.

 

Net zoals de andere boeken in de un-able reeks speelt dit boek zich af in een historische setting, deze keer in Victoriaans London, 1889. Ik heb zelf geloof ik nog niet eerder een boek gelezen dat zich afspeelt in Victoriaans London dat géén romantisch verhaal was, dus ik was meteen ontzettend benieuwd naar dit boek.

 

Ik ben er open in gegaan, zelfs zonder de achterkant te lezen, en dat vond ik zelf erg fijn!
Het enige wat ik al wel over dit boek wist was dat het iets te maken had met Jack the Ripper (al moet ik eerlijk bekennen dat ik dat verhaal zelf niet ken)

 

Het boek begon meteen ontzettend spannend, waardoor ik eigenlijk direct geboeid was.
Toen ik in hoofdstuk 2 al een krantenartikel over (waarvan ik dacht) waar de rest van het verhaal om zou draaien zag, was ik dan ook erg blij. Ik vind ontzettend lange intro's in boeken niet altijd even fijn.
Daarbij zag het krantenartikel er grafisch echt supertof uit!

 

Wel vond ik het boek soms een beetje te "gruwelijk" voor mezelf. Ik zie meestal alles voor me als ik lees, zo ook de minder fijne dingen. (Ik heb dan ook een hekel aan enge dingen, horror en dergelijke, dus dit is echt een persoonlijke voorkeur)

Eleonora en Felix waren mijn favoriete personages, allebei heel verschillend, maar toch pasten ze voor mijn gevoel erg goed bij elkaar (een subplot dat ik dus erg leuk vond ;)

 

Hoe verder het boek vorderde, hoe enger het werd. Ik had er soms moeite mee om door te blijven lezen omdat ik het soms té eng vond.

Ik had een heel ander beeld bij het boek, vooral door het lezen van Unsinkable en Unwritable.

 

De schrijfstijl zelf is erg goed, evenals het verhaal. Er zitten plottwists in. Het verhaal heeft sterke personages en ook echt een goed plot, alleen was het niet helemaal het plot voor mij.


Ik kan ook echt inzien hoe mensen die houden van bijvoorbeeld true-crime, of thrillers of horror, hier echt met volle teugen gaan genieten!

Helaas was dit verhaal dus niet helemaal voor mij weggelegd, maar als jij wel houdt van thrillers, true crime etc, dan raad ik je dit boek zeker aan!

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb