Heartstopper 5 - Alice Oseman

Informatie over het boek:
Auteur: Alice Oseman
Illustrator: Alice Oseman
Uitgeverij: Best of YA Books
Bindwijze: Paperback
Genre: Young Adult
Soort: Graphic Novel
Serie: Heartstopper
ISBN: 9789000381258

 

 

Waar gaat het over?
Nick en Charlie hebben veel meegemaakt in de tijd sinds hun ontmoeting. Een eerste crush, het ontdekken van hun seksualiteit en uiteindelijk het uit de kast komen bij familie en vrienden – die niet altijd even begripvol reageren. Nu ze eindelijk die vier belangrijke woorden tegen elkaar gezegd hebben, probeert Charlie zijn moeder over te halen om hem bij Nick te laten slapen. Maar Nick gaat volgend jaar naar de universiteit, waardoor alles op het punt staat te veranderen

 

 

Wat vonden wij ervan?

Eindelijk is het dan zover; het langverwachte vijfde deel in de Heartstopper serie van Alice Oseman is hier!

Tussen de verschijning van het vierde en vijfde deel zat best wel een poosje, maar gelukkig hadden we in de tussentijd nog de Netflix serie om te kijken.

 

(En natuurlijk de boeken om opnieuw te lezen wanneer we willen ;)
Dit nieuwste deel focust zich vooral op Nick die zich aan het oriënteren is op universiteiten én Nick en Charlie die er klaar voor zijn om de volgende stap in hun relatie te nemen.

 

Ik vond het echt weer heerlijk om terug in deze serie te duiken en verder te lezen over de personages die ik na de afgelopen vier delen al in mijn hart ben gaan sluiten haha!

 

Het mooie aan de Heartstopper boeken vind ik dat ze zo ontzettend snel weg lezen, en tegelijkertijd onderwerpen behandelen waar waarschijnlijk veel meer jongeren mee zitten.

 

Door de illustraties voelt het niet echt alsof je echt een boek leest, en daardoor voelden de onderwerpen in mijn geval iets minder zwaar aan.

 

In dit nieuwste deel lees je vrij weinig over andere personages, zoals je in de vorige delen wel deed.


In de vorige delen zag je geregeld nog wel eens een ander personage voorbijkomen zoals Tara, Tao of
Darcy, maar in dit deel is het voornamelijk Nick en Charlie.
(Maar dat vinden we gelukkig helemaal niet erg🤭)

 

Overigens wil ook echt nog even verwoorden wat een pareltje van een boek dit weer is!
Qua cover en rug past die perfect bij de andere vier delen, maar de voorkant van dit vijfde deel heeft ook nog eens supertoffe holografische folie wat er supertof uit ziet!
Ik zou hem bijna gewoon zo met de cover naar voren in de boekenkast zetten in plaats van met de rug :)

 

Zodra ik het einde van het boek naderde zag ik dat er een zesde deel aankomt en dat vind ik supertof! Nick en Charlie begonnen echt als twee hele jonge jongens in het eerste boek, en langzaam aan worden ze steeds groter en ouder en kiest Nick dus nu al een universiteit.

Het is zo mooi om zo met ze mee te gaan op deze "reis".

Net als bij de vorige delen vind ik het weer jammer dat ik hem uit heb, maar gelukkig kunnen we ze altijd herlezen, de serie opnieuw bekijken én nu dus ongeduldig zitten wachten op het zesde deel ;)

 

Echt weer een prachtig deel van Heartstopper die ik met trots in mijn boekenkast laat shinen!

 

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!