Undercover - Eva Burgers

Informatie over het boek:
Auteur: Eva Burgers
Uitgeverij: Kluitman
Bindwijze: Hardcover
Genre: Spanning
Aantal bladzijden: 100
ISBN: 9789020609639

Achterflap:
Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze drie jongens een woning uit rennen. Tot haar grote verbazing is een van de drie haar eigen vriendje Ivar. Wat deed hij daar? Even later hoort ze dat er in dat huis een overval is gepleegd en dat daarbij iemand om het leven is gekomen. Dat kan Ivar toch niet op zijn geweten hebben? Het voorval laat Amy niet los en ze heeft geen idee wat ze moet doen. Moet ze naar de politie gaan of is het daarvoor te laat? Amy besluit dat ze Ivar eerst zelf wil confronteren, maar daarbij leert ze een hele andere kant van hem kennen. Had iedereen die haar voor hem had gewaarschuwd dan toch gelijk?

Mening:
Undercover was een erg vermakelijke novelle. Allereerst vind ik de opmaak van deze novelle echt geweldig! Na het boek gelezen te hebben vind ik ook dat de cover erg sprekend is en helemaal bij het verhaal past! Het boek is spannend, maar niet té en leest lekker vlot weg. Dat komt met name door de spannende verhaallijn en de toegankelijke schrijfstijl van Eva Burgers. Doordat het een novelle is en dus een wat kleiner boekje kreeg ik soms het gevoel dat het een beetje gehaast geschreven was, wat erg jammer was.
De verhaallijn was goed te volgen en erg interessant! Ook heeft de auteur het tot het einde een geheim weten te houden hoe het precies zat, dat vond ik erg tof!
De personages zaten goed in elkaar, al miste ik soms een beetje diepgang, maar aan de andere kant is het een novelle en was daar niet veel ruimte voor.
Wat ik ook ontzettend gaaf vond, was het feit dat er zelfs een plot twist in zat!
Na het lezen van de achterflap en de eerste paar bladzijden denk je helemaal te weten hoe het zit; niet dus. Dit was een leuke novelle om ergens tussen door te lezen, en zeker ook leuk voor jongere lezers! Ik denk dat dit een ideale novelle is om meer jongeren aan het lezen te zetten, mede doordat het vlot wegleest en het niet te dik is.
Al met al een leuke, mysterieuze novelle dus! 

Graag willen wij Kluitman bedanken voor het recensie - exemplaar!