Titel: de Orde van de Gouden Leeuw

Auteur: Dorothée de Rooy

Uitgever: van Goor

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000367580

Prijs: €9,99

 

Dit is waar De Orde van de Gouden Leeuw over gaat:

 

In paniek rennen Lucy en haar moeder door de straten van Amsterdam, op de vlucht voor duistere figuren. Ze kunnen niet bij elkaar blijven, en haar moeder duwt Lucy een mysterieus boek in handen. Lucy moet naar een geheime grot onder de brug gaan en daar het boek direct openen. Ze doet wat haar moeder zegt en belandt voor ze het weet in een andere wereld: het Rijk.

Daar ontmoet ze Alfred, Sam en Milstone. Zij leiden haar rond in het Gewest waar ze wonen en beloven haar te helpen haar moeder terug te vinden. Maar er gebeuren mysterieuze dingen in het Rijk. Er komen steeds meer signalen dat er angstaanjagende krachten aan het werk zijn en ze ontdekken dat Lucy de enige is die het Rijk kan redden. Ze moet zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat de gevaarlijke Schaduwheer Jaldabaz al het leven in het Rijk vernietigt.Dit is wat ik van De Orde van de Gouden Leeuw vond:

 

Zo nu en dan vind ik het een leuke afwisseling om een jeugdboek tussendoor te lezen. toen ik de synopsis van de Orde van de Gouden Leeuw las, wist ik meteen dat ik deze wilde lezen, ik kreeg er een beetje narnia vibes van!

 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen in het verhaal zat, het kwam voor mijn gevoel wat traag op gang… ik had pas het gevoel dat het verhaal echt begonnen was vanaf het moment dat Lucy zich in Het Rijk bevindt. vanaf dat punt komt er meer tempo in het verhaal en vond ik het automatisch fijner weglezen.

 

Je merkt tijdens het lezen aan alles dat dit het eerste, inleidende deel van een serie is. Echter is dit voor jongere kinderen, voor wie dit boek ook eigenlijk bedoeld is) juist wel fijn. er wordt echt de tijd voor genomen om de wereld en magische wezens uit te leggen. Dorothée de Rooy doet met een heel beeldende schrijfstijl, en ook met de nodige portie humor waardoor het verhaal voor jongere lezers niet te zwaar wordt.

 

naarmate je richting het einde van het verhaal gaat, merk je ook dat de spanning toeneemt, het hoofdpersonage Lucy komt samen met haar nieuwe vrienden voor steeds meer obstakels te staan. Hierdoor wil je als lezer zijnde door blijven lezen.

 

Lucy is erg goed uitgewerkt. je leert haar -en haar denkwijze- gedurende het verhaal steeds beter kennen. Ook haar nieuwe vrienden Sam, Alfred en Milstone leer je goed kennen.

 

de sfeer van dit verhaal was top overgebracht. Ik vond dit verhaal een beetje aanvoelen als een mix tussen Harry Potter en Narnia.

 

Ook wil echt nog even gezegd hebben hoe mooi deze cover en het binnenwerk zijn! het vormt samen echt een mooi geheel en draagt ook nog eens bij aan de visualitie van het verhaal. Mede hierdoor was de sfeer ook zo duidelijk neergezet.

 

over het algemeen vond ik De Orde van de Gouden Leeuw een heerlijk verhaal om te lezen, en ik ben ervan overtuigd dat heel veel jongere lezers Lucy in hun hart zullen sluiten!

 

Beoordeling: 3.5 / 5