Titel: Nieuwe Horizon

Auteur(s):  Tais Teng Vanessa Gerrits Vivian van Leeuwen Antoni Dol Jon Voorter
Ilse van Der Hout Cassandra Sterling

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789492585936


Dit is waar het boek over gaat:
Een bundel met verhalen van oude rotten in het vak en nieuwkomers, allemaal met een futuristisch tintje en geschreven voor young adults. Wat als je voor elk klein vergrijp al de doodstraf zou krijgen, het concept reality TV iets te ver door zou schieten naar een dystopie, of je genen verregaand gemanipuleerd zouden worden? In deze verhalen word je door ruimteprinsessen meegenomen naar de sterren, worden er handelsoorlogen uitgevochten, wagen mensen het om hun veilige wereld te verlaten en winnen ze ondanks barre omstandigheden elkaars hart. Durf jij voorbij de nieuwe horizon te kijken?


dit is wat ik ervan vond:
Dit boek is een verhalenbundel, met verhalen van verschillende auteurs en neemt je mee in verhalen die zich afspelen in het genre: scifi, young adult.

Het zijn allemaal op zichzelf te lezen verhalen, en ze lezen heel prettig weg, elk verhaal op zich is heel spannend, en een aantal hebben leuke plotwendingen.


De overgangen van het ene verhaal naar het volgende verlopen prettig. Je hebt echt het gevoel dat het verhaal klaar is en je begint met plezier aan het volgende verhaal, ik heb van elk verhaal ontzettend genoten, maar het verhaal wat er voor mij het meeste uitsprong was De diamanten eeuw van Antoni Dol. Dit verhaal sleurde mij vanaf de eerste zin mee. 

Ik vond het jammer toen ik dit verhaal uitgelezen had, het had van mij nog wel langer mogen zijn!  Ik heb echt genoten van deze bundel, er zaten voor mij geen verhalen tussen die ik echt veel minder vond, dus de mensen die deze bundel hebben samengesteld hebben echt een goede selectie verhalen uitgekozen!

Ik kan deze bundel van harte aanraden aan iedereen die houdt van scifi/young Adult, en ben zeker benieuwd naar meer werk van deze auteurs!