Titels: het duizend eilanden experiment, de machine plaag, de feind invasie

Auteur: Frank van Dongen

Uitgever: Iceberg Books

Bindwijze: Paperback

Genre: sci-fi

Prijs: 24.99 (per boek)

Beoordeling: 5/5

 

Dit is waar de boeken over gaan:

Het Duizend eilanden experiment (deel 1):

Halverwege de 21e eeuw is de wereld overbevolkt en het werk grotendeels overgenomen door algoritmen, machines en gerobotiseerde fabrieken. De werkeloze wereldbevolking leidt een teruggetrokken bestaan, verslaafd aan de virtuele wereld. Jack Newman groeit op in een woongroep voor ex-drugsverslaafden. De virtuele wereld trekt hem niet - hij is liever buiten. Dat verandert als hij Alpha War ontdekt, waarin een buitenaardse invasie moet worden afgewend. Jack zet alles op alles om dit beruchte spel te winnen. Maar is het inderdaad slechts een spel of zit er meer achter? En hoe zit het met zijn tweelingbroer Redmond, wiens bestaan door alles en iedereen wordt ontkend? Wat is zijn connectie met het duizend eilanden experiment, dat ooit is gestart door de schimmige Alfabeschaving? Jack gaat op onderzoek uit. De waarheid blijkt complexer dan hij ooit had kunnen vermoeden.

 

De machine plaag (deel 2):

Genetisch gemanipuleerd wonderkind Jack Newman beseft dat de mensheid nog maar weinig tijd heeft en creëert een geestelijk versmolten vierling met een bijna onbegrensde denkkracht en creativiteit. Overheden en mega-corporaties zien deze AI als bedreiging en dwingen Jack te werken aan andere zaken dan hij zou willen. Jacks tweelingbroer Redmond, van wiens leven hij sporadisch een glimp opvangt, is gestrand in het duizend eilanden experiment. Op een verre wereld strijdt hij tegen de Feind, een vijandige beschaving die een invasie van de aarde aan het voorbereiden is. Een interstellaire ruimtevloot zou de mensheid nog kunnen redden maar de machtigen der aarde zijn meer geïnteresseerd in een a-sterfelijkheidsprogramma voor de elite. Wat kan Jack nog doen om de mensheid te redden?

 

De Feind Invasie:

Einde 21e eeuw. Jack Newman wordt gezien als vijand van de mensheid. Het mede door hem ontwikkelde a-sterfelijkheid programma is alleen betaalbaar voor de elite en heeft ervoor gezorgd dat de wereld wordt geteisterd door revoluties en burgeroorlogen. De verscheurde samenleving kan geen weerstand bieden als de Aarde wordt getroffen door een invasie van de door Jack gevreesde Feind, een agressieve buitenaardse legermacht. Kan Jack op de Alfabeschaving rekenen nu er al miljarden mensen zijn omgekomen? Hoewel alles verloren lijkt, probeert Jack zijn broer Redmond terug te vinden en hij stuit daarbij op de ware intenties achter het duizend eilanden experiment, en op de vraag of de mensheid nog een toekomst heeft.

 

Dit is wat ik ervan vond:

 

Ontdekking van de mens 1:

Het duizend eilanden experiment. 

Frank van Dongen

 

Halverwege de 21e eeuw is de wereld overbevolkt en het werk grotendeels overgenomen door algoritmen, machines en gerobotiseerde fabrieken. De werkeloze wereldbevolking leidt een teruggetrokken bestaan, verslaafd aan de virtuele wereld. Jack Newman groeit op in een woongroep voor ex-drugsverslaafden. De virtuele wereld trekt hem niet - hij is liever buiten. Dat verandert als hij Alfa War ontdekt, waarin een buitenaardse invasie moet worden afgewend. Jack zet alles op alles om dit beruchte spel te winnen. Maar is het inderdaad slechts een spel of zit er meer achter? En hoe zit het met zijn tweelingbroer Redmond, wiens bestaan door alles en iedereen wordt ontkend? Wat is zijn connectie met het duizend eilanden experiment, dat ooit is gestart door de schimmige Alfabeschaving? Jack gaat op onderzoek uit. De waarheid blijkt complexer dan hij ooit had kunnen vermoeden.

 

Dit eerste deel in deze trilogie neemt je mee in de levens van Jack en Redmond Newman.

Het speelt zich af in het Engeland van de 21e eeuw. Het is een sci-fi, fantasy en fictief verhaal, maar wel zo beschreven dat het in de toekomst zomaar zo zou kunnen zijn, dit is dus ontzettend beschreven door de auteur. Je start het verhaal als de in de puberleeftijd zijnde Jack en je groeit naar mate het verhaal vordert met hem mee, Jack zit met zijn ouders in een woongroep voor ex-drugsverslaafden. Jack is niet blij met waar en hoe hij woont, hij wil graag naar buiten om de buitenwereld te ontdekken maar dat mag niet. Gaandeweg komt hij steeds meer te weten over de wereld en hoe die er nu uit ziet. 

 

Ik vond het een ontzettend leuk en interessant boek. Frank van Dongen heeft een hele fijne schrijfstijl.

De eerste 2 hoofdstukken had ik echt nodig om in het verhaal te komen maar eenmaal in het verhaal was het bijna onmogelijk om het weg leggen en ik was ontzettend blij dat toen ik het boek uit had direct kon verder lezen in het 2e deel. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die van sci-fi en fantasy houdt, 1 kleine waarschuwing; er zitten een aantal adult scenes in die misschien niet voor iedereen geschikt zijn 😊

 

 

 

 

 

 

De ontdekking van de Mens 2

De Machine Plaag 

Frank van Dongen

 

De Genetisch gemanipuleerd wonderkind Jack Newman beseft dat de mensheid nog maar weinig tijd heeft en creëert een geestelijk versmolten vierling met een bijna onbegrensde denkkracht en creativiteit. Overheden en mega-corporaties zien deze AI als bedreiging en dwingen Jack te werken aan andere zaken dan hij zou willen. Jacks tweelingbroer Redmond, van wiens leven hij sporadisch een glimp opvangt, is gestrand in het duizend eilanden experiment. Op een verre wereld strijdt hij tegen de Feind, een vijandige beschaving die een invasie van de aarde aan het voorbereiden is. Een interstellaire ruimtevloot zou de mensheid nog kunnen redden maar de machtigen der aarde zijn meer geïnteresseerd in een a-sterfelijkheidsprogramma voor de elite. Wat kan Jack nog doen om de mensheid te redden?

 

Het verhaal over het leven van Jack (en Redmond) Newman gaat verder in dit 2e deel de Machine plaag. In dit deel gaat Jack proberen een soort supercomputer te maken de problemen in de wereld op te lossen. Hierbij krijgt hij hulp van zijn vrienden Valerie, Paul, Christine en Antonio. Als hij deze computer eenmaal ontwikkeld heeft wordt hij als bedreiging gezien door de “grootmachten” van de wereld en willen ze deze van Jack afnemen. Er gebeuren allerlei spannende en rare situaties die Jack op zijn pad tegenkomt.

 

Ik heb ontzettend genoten van dit tweede deel, het verhaal gaat echt direct verder daar waar het eerste deel is geëindigd. Doordat ik het eerste deel gelezen had en ik al, of eigenlijk beter gezegd nog in het verhaal zat, werd ik meteen in dit verhaal gezogen. Het was spannend, interessant en ook heel prettig om te lezen en ook dit boek is een absolute aanrader, je moet gewoon verder lezen en ook dit verhaal eindigde op een manier dat je direct wilde doorlezen in het volgende deel. Het eigende met een echte cliffhanger wat mijn inziens erg goed en prikkelend werkt want je moet gewoon verder lezen in het volgende deel en ik was erg blij dat het derde deel al op me lag te wachten.

 

 

 

 

 

De ontdekking van de Mens 3

De Feind invasie

Frank van Dongen

 

 

Einde 21e eeuw. Jack Newman wordt gezien als vijand van de mensheid. Het mede door hem ontwikkelde a-sterfelijkheid programma is alleen betaalbaar voor de elite en heeft ervoor gezorgd dat de wereld wordt geteisterd door revoluties en burgeroorlogen. De verscheurde samenleving kan geen weerstand bieden als de Aarde wordt getroffen door een invasie van de door Jack gevreesde Feind, een agressieve buitenaardse legermacht. Kan Jack op de Alfabeschaving rekenen nu er al miljarden mensen zijn omgekomen? Hoewel alles verloren lijkt, probeert Jack zijn broer Redmond terug te vinden en hij stuit daarbij op de ware intenties achter het duizend eilanden experiment, en op de vraag of de mensheid nog een toekomst heeft.

 

 

Dit is het derde deel in de serie de ontdekking van de mens, dit verhaal beschrijft het leven van Jack Newman aan het einde van de 21e eeuw, en wordt Jack als vijand van de wereld gezien. Jack zit vast in de gevangenis en door de belaging van de Feind op de wereld en komt hij per toeval vrij. Wanneer hij vrij is wil hij naar een stad in Congo die voor de buitenwereld eigenlijk niet bestaat. Hij wordt vergezeld door een groep waarvan hij denkt dat het bondgenoten zijn, maar eigenlijk zijn het mensen die bij het leger horen, uiteindelijk wordt hij uit hun klauwen gered door de inwoners van de “niet bestaande” stad in Congo.

 

Dit 3e deel is wederom een boek wat je direct in het verhaal zuigt en gaat ook deze keer weer direct verder daar waar het 2e deel is geëindigd Het was ook nu weer een ontzettend spannend en interessant boek. Ik heb enorm genoten van deze trilogie en zal deze ook met plezier nog een keer of zelfs wel vaker gaan herlezen. Ik hoop ontzettend dat er nog een 4e deel komt in deze serie want hoe het boek eindigt prikkelt gewoon om meer te willen lezen over deze wereld… Het is een soort van open eind en toch ook weer niet helemaal.