Achterflap: 

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen? 
 
 

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard? 
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont. 

 

Mening: 

 Ik las Middernachtbibliotheek van Matt Haig en wauw, wat een bijzonder en mooi boek is dit zeg! Dit is wat ik precies van vond: 

Toen ik begon met lezen, wist ik na de eerste paar hoofdstukken nog niet waar het verhaal nou precies naar toe ging, ik snapte het gewoon niet en vond het een beetje vaag. Toen ik echter bij het Stuk kwam dat Nora in de Middernachtbibliotheek is veranderde dit helemaal, en snapte ik het begin wel. 

 Matt Haig heeft een ontzettend fijne Schrijfstijl. Hij geeft zijn personages heel veel diepgang, waardoor je echt met ze meeleeft. Ik leefde het hele boek echt wat het Hoofdpersonage Nora mee. Je voelt ook heel duidelijk welke emotie er wordt bedoeld in het verhaal, als iets verdrietig was of hoorde te zijn las dit ook zo.  

Doordat Matt Haig de emoties zo goed laat overkomen, voel je ook dat Nora zichzelf verder ontwikkelt, het boek is echt een rollercoaster van emoties. 

Het boek zit ook nog eens vol met hele mooie inspirerende quotes, die je echt even aan het denken zetten. 

Verder is het concept van het verhaal ontzettend origineel, ik heb nog nooit iets gelezen wat hier ook maar bij in de buurt komt, het onderscheid zich echt tussen de zovele andere boeken, waardoor dit een boek is wat je echt bij zal blijven.  

Ik vond het einde ook ontzettend mooi, het maakte het verhaal echt af. Ik zal niet verklappen hoe het boek eindigt, daarvoor moet je het boek toch echt zelf lezen. Ik kan je wel zeggen dat dit boek een enorme aanrader is! 

Beoordeling: 4,5/5 

 

(Recensie-exemplaar)