A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

Informatie over het boek:
Auteur: Scarlett St. Clair
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bindwijze: Hardcover
Genre: Fantasy, (romantasy ;)
Aantal bladzijden: 437
ISBN: 9789020550665

 


Waar gaat het over?

In 'A touch of ruin' – het tweede deel van de Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair – is Persephones relatie met Hades is openbaar geworden. De daaropvolgende mediastorm dreigt haar te ontmaskeren als de godin van de Lente. Het wordt alleen maar erger wanneer

een vreselijke tragedie Persephones hart breekt en Hades weigert haar te helpen. Wanhopig neemt ze het heft in eigen handen en sluit ze deals met ernstige gevolgen. Geconfronteerd met een kant van Hades die ze nooit heeft gekend en een verpletterend verlies, vraagt Persephone zich af of ze echt Hades’ koningin kan worden.

 

 


Wat vinden wij ervan?

Zoals jullie misschien al wel weten ben ik echt een liefhebber van fantasy gecombineerd met romantiek, ook wel romantasy genoemd.

Daarnaast vind ik Hades x Persephone hertellingen géweldig, dus uiteraard móest ik laatst het eerste deel in deze serie ook lezen.

 

Dat eerste deel, A Touch of Darkness, werd al snel één van mijn nieuwe lievelingsboeken, dus toen we zagen dat we mee mochten doen met de blogtour van het tweede deel, A Touch of Ruin, ging ik helemaal uit mijn dak.

De grote vraag is natuurlijk; is deel twee net zo leuk als deel één?
Wat mij betreft wel :)

 

Scarlett St. Clair heeft een heerlijke schrijfstijl die ontzettend makkelijk weg leest. Ik sloeg de eerste bladzijde om en zat direct weer in het verhaal. Dit is voor mij weer zo'n boek geweest die je pas weer weg kunt leggen als je hem uit hebt.

 

Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk spoilers te vermijden tot ik het boek uit had, en daardoor belandde ik in een emotionele rollercoaster.
Van boos zijn, tot lachen, en een traantje wegpinken richting het einde van het boek (if you know, you know)

 

Soms twijfelde ik een beetje aan de handelingen van Persephone, maar aan de andere kant is het heel goed neergezet als je erover nadenkt. Persephone heeft niet zoveel ervaring in onder andere de menselijke wereld en relaties en dus is het niet verwonderlijk dat ze fouten maakt en dat heeft de auteur goed neergezet.

 

Hoe graag we soms ook willen dat de hoofdpersonages perfect zijn, het is ook een mooi contrast om te lezen dat Persephone dat bewust niet is. (Zoals je in de noot van de auteur kan lezen)

Ook leren we in dit tweede deel nieuwe personages kennen én we leren bekende personages op een andere manier kennen wat ik echt heel tof vindt!
Zo vind ik Apollo, Zofie en Leuce echt een toevoeging aan het verhaal en vond ik de scénes waarin zij, en dan met name de scènes met Apollo, voorkwamen erg tof!

 

Wat Hades betreft, ook hij maakt fouten natuurlijk, maar ik vind hem echt één van de leukste "book-boyfriends" die er is!
Hij is bad ass, machtig en een ontzettend leuk personage. Waar kan ik er één vinden?🫣

Dan moeten we het natuurlijk ook nog even over het einde hebben... HALLO DIE CLIFFHANGER?!
Hoe wordt er van mij verwacht dat ik maanden geduldig kan wachten op het derde deel?!🥲
(Spoiler alert, wachten kan ik wel, geduldig alleen niet ;)

 

Ook heeft de uitgeverij echt weer een pareltje neergezet met dit boek! De cover, de sprayed edges en de plaatjes bij de hoofdstukken... Deze limited edition wil je in je kast hebben staan!

 

A Touch of Ruin is echt weer een fantastisch boek dat ik geweldig vond! Als je houdt van Griekse mythologie, fantasy en romance, dan is dit boek zeker iets voor jou!

Mocht je deel 1 ook nog niet gelezen hebben... Waar wacht je op??

 

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!