Titel: Alle Sterren aan de Hemel

Auteur: Sarah Lark

Uitgever: Uitgevers de Fontein

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026156076

 

Dit is waar het boek over gaat:

Alle sterren aan de hemel Sarah Lark

 

Terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn schaduw over Europa werpt, emigreren Mia en Julius naar Nieuw-Zeeland, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar de oorlog vindt hen ook daar…

Hannover, 1910. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de Joodse Mia en de adellijke Julius. Maar hun omgeving accepteert hun liefde niet, en ze besluiten te emigreren naar Nieuw-Zeeland, waar ze een paardenfokkerij willen opzetten. Eenmaal daar aangekomen vinden ze de jonge Wilhelmina bereid hen te helpen in het bedrijf.

Maar als de oorlog uitbreekt, worden Mia en Julius verdacht van spionage voor de Duitsers en apart van elkaar geïnterneerd. Wilhelmina weet het bedrijf draaiende te houden, maar zij blijkt een heel eigen agenda te hebben, en na de oorlog is niets meer zoals het was...

 

 

Dit is wat ik ervan vond:

Alle sterren aan de hemel is een prachtig boek dat je meeneemt in de levens van Joodse Mia en de Duitse Julius. Ze moeten voor ze hun levens kunnen delen heel wat obstakels overwinnen en dan is er ook nog de dreiging van een mogelijke oorlog, Joden worden steeds meer gemeden, en Julius die op een militaire academie zit wil eigenlijk niet vechten, het jonge stel besluit om de oorlog te ontlopen, te gaan emigreren naar Nieuw Zeeland om daar een stoeterij te gaan beginnen. Dit lijkt prima te van start te gaan, hun stoeterij begint te bloeien, en ze hebben goede hulp aan de jonge Wilhelmina. Alles lijkt van een leien dakje te gaan tot de oorlog ze ook in Nieuw Zeeland inhaalt. Er komt ontzettend veel op hun pad, ze worden afzonderlijk van elkaar geïnterneerd, en tijdens de jaren van oorlog zijn ze totaal ontwetend van het lot van de ander. Ondertussen moeten ze noodgedwongen hun stoeterij achterlaten in de handen van hun stalmeisje Wilhelmina (Willie) Kunnen ze dat wat hen is overkomen achter hun laten wanneer ze elkaar na de oorlog weer vinden? 

Sarah Lark weet met dit boek je aandacht van af de 1e bladzijde vast te houden! Het is zo goed geschreven dat je dit boek beleeft want je voelt de emoties van Mia, Julius en later ook van Wilhelmina.

Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die van historische romans houdt, het heeft een goede balans tussen werkelijke historische feiten en een fictieve verhaallijn. 

Sarah Lark heeft in dit boek op prachtige wijze de harde en zware levens van Mia Julius en Wilhelmina vast gelegd, het is zo gedetailleerd beschreven dat je alle verschillende plaatsen zo voor je ziet en je je onderdeel voelt van het verhaal. Als tip kan ik wel meegeven: zorg dat je tissues bij de hand hebt, die ga je aan het einde waarschijnlijk wel nodig hebben, dat had ik in ieder geval wel nodig, want dit boek heeft me geraakt.

 

Beoordeling: 5/5

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb