Waar gaat het over?

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

 

Wat vonden wij ervan?

 

Rosalie: 

Rosaville was over het algemeen een erg leuk boek!

Het duurde eventjes voor ik erin zat, met name omdat ik erg moest wennen aan de schrijfstijl. Daarna las het echter als een trein. 

De historische invloeden in het verhaal vond ik ontzettend leuk, en voegde echt wat toe aan het verhaal. Verder vond ik het ook echt leuk dat het buiten dat het een feelgoodroman was, het ook spannend was. Het helen "dagboek vinden" is misschien al wel vaker gedaan in boeken en niet ontzettend origineel... Toch wist Karin Quint er haar eigen draai aan te geven waardoor het niet verveelde. 

Laura is een heerlijk hoofdpersonage, en werd ontzettend goed beschreven. Ook vond ik de tv-productiemaatschappij echt een leuk onderdeel van het verhaal!

Wat ik verder erg fijn vond om te lezen, was dat Karin Quint liet zien dat ook leuke mensen minder leuke trekjes hebben, en hetzelfde geldt voor het omgekeerde. 

Karin Quint heeft het landgoed meesterlijk beschreven. Het voelde heel levendig aan. Het was net alsof ik zelf op het landgoed was. 

De ontknoping zat goed in elkaar, en maakt mij erg benieuwd naar het volgende deel in deze reeks!

Voor alle lezers die houden van feelgood met een historisch tintje en wat raadsels... Dan raad ik je deze zeker aan!

 

Danique:

Het koetshuis is een boek wat ik misschien niet als eerst uit de kast zou pakken, maar na het lezen ben ik totaal van mening veranderd, ik heb ervan genoten!

 

Wat ik een beste aspecten aan het verhaal vond waren de personages. Ze waren goed uitgewerkt, je voelt echt wat zij voelen. Vooral de Hoofdpersoon Laura was goed uitgewerkt, en ze ontwikkelde zich gedurende het verhaal ook goed.

 

Wel had ik moeite met in het verhaal komen, het verhaal verliep in het begin voor mij namelijk te traag, waardoor ik moeite had met mijn aandacht bij het boek houden. Dit veranderde nadat Laura bij TomboyTV kwam te werken, vanaf daar zat ik echt in het verhaal, en wilde ik weten hoe het verder ging.

 

Wat ik ook erg leuk vond aan het verhaal was het mysterieuze stukje aan de kant van de oma van Laura, helemaal omdat je dan ook wat leert over de geschiedenis van Landgoed Rosaville en het Koetshuis. dit voegt naar mijn mening net wat extra's toe aan het verhaal.

 

Wat misschien nog wel het leukst is aan het hele verhaal is de Setting, Ik vond Rosaville echt heel erg leuk, en dat er voorin het boek een kaart van het Landgoed stond was ook een leuke extra, zoiets had ik niet verwacht bij een feelgood, maar ik vond het een ontzettend leuke toevoeging!

 

Al met al vond ik Landgoed Rosaville: Het Koetshuis een goede feelgood, en als jij een fan bent van dit genre, dan is dit boek zeker een aanrader!

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb