Titel: Spells

Auteur: Aprilynne Pike

Uitgever: Dutch venture publishing

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789493265288

Prijs:€18,95

 

Dit is waar Spells over gaat:

 

Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan. Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na een inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Ze moet een keus maken... een keus die misschien haar hart wel zal breken.Dit is wat ik van Spells vond:

 

afgelopen zomer las ik Wings, het eerste deel uit deze serie. die vond ik toen ontzettend goed, dus ik kon niet wachten om het tweede deel te lezen! Inmiddels is dat deel verschenen: Spells. ik had doordat ik het eerste deel zo goed vond, vrij hoge verwachtingen van dit verhaal. Ik kan verklappen dat ik na het lezen zeker niet ben teleurgesteld!

 

Omdat je de personages al van het eerste deel kent, zit je sneller in het verhaal van dit tweede deel. Ik hou echt van Laurel als hoofdpersonage; ze is niet perfect en heeft haar onzekerheden. hierdoor voelt ze erg realistisch aan. ook de andere personages uit het eerste deel leer je nog beter kennen.

 

Aprilynne Pike heeft een erg beeldende schrijfstijl die je vanaf de eerste bladzijde mee het verhaal in neemt. Het verhaal las door deze schrijfstijl ook erg vlot weg. Ik persoonlijk heb het verhaal in één zit uitgelezen, ik zat er helemaal in. De spanning wordt goed opgebouwd waardoor je steeds aan het verhaal gekluisterd zit. 

 

Wat ik een erg tof vond uitgewerkt is dat het verhaal zich in in twee werelden afspeelt; de mensenwereld en Avalon. Deze nieuwe wereld is ontzettend goed uitgewerkt en heel intrigerend om over te lezen. Avalon is vanaf nu één van mijn favoriete fictieve werelden!

Het einde is ook nog eens mega spannend en eindigt op zo’n manier dat je meteen het derde deel wil lezen! helaas moeten we daar nog even op wachten, maar gelukkig hebben we wat om naar uit te kijken!

 

Ik heb weer ontzettend genoten van het werk van Aprilynne Pike en ik kan niet wachten om het derde deel in deze serie te lezen!

 

beoordeling: 4.5 / 5

Klik hier om een tekst te typen.