De Erfenis - Jennifer Lynn Barnes

Informatie over het boek:
Uitgeverij: Blossom Books
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Bindwijze: Hardcover
Aantal bladzijden: 392
Genre: Young Adult
Prijs: 19,99
ISBN: 9789463491723
Aantal gegeven sterren: 5

 

Achterflap:
'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?


Mening:

Holy Chips. Wat de fax (ik die mijn innerlijke Maxine channelt ; )) heb ik net gelezen? Iets geweldigs, dat is zeker. Het boek zit vol puzzels en raadsels, wat ik onwijs gaaf vind.
Het is zoals werd gezegd net een soort escape room, maar dan nog honderd keer toffer. Álles aan dit boek vind ik gewoon geweldig.
Ik zat echt helemaal in het boek en kon het haast niet wegleggen. Tijdens het lezen van het boek zat ik continu mee te denken en proberen te achterhalen hoe het nou eigenlijk zat, tot nu toe zonder succes. Maar hopelijk gaat deel 2 daar verandering in brengen.
Avery is een heel leuk en vlot personage, die ook heel goed word omschreven.
Ook heeft Jennifer Lynn Barnes een ontzettend fijne schrijfstijl. Niet van die ellenlange zinnen, maar normale zinnen afgewisseld met genoeg dialoog. Hawthorne House klinkt ook echt als een paradijs, ik bedoel, wie wil er nou geen bibliotheek of bowlingbaan in zijn of haar huis? (Al is Hawthorne House nauwelijks meer een huis te noemen.)
Ondanks dus de fijne schrijfstijl van Jennifer Lynn Barnes en de leuke personages vond ik de raadsels en het hele mysterie toch wel het tofst. Hoe verder je komt in het boek hoe meer wat de fax momentjes ik had.
Er waren gewoon zoveel dingen die ik tótaal niet zag aankomen. Zo ook het einde, die eindigt met een cliffhanger en een, naar mijn mening, wat de fax momentje.
En hoewel ik het ontzettend jammer vind dat het boek eindigt met een cliffhanger en ik daardoor dus nog geen antwoorden heb, is dat inderdaad ook weer positief omdat het betekend dat er een deel 2 komt.
Ik weet haast zeker dat het een hele tijd gaat duren voordat ik een boek heb gevonden dat ik zó goed vind als deze. Maar tot die tijd kan ik hem in ieder geval gelukkig herlezen.
Een ontzettend goed, geweldig, fantastisch boek voor zo’n beetje álle boekenliefhebbers!

P.s: Blossom Books, wanneer komt deel 2 uit?

 

Bedankt Blossom Books voor het uitbrengen van dit geweldige boek en het recensie exemplaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.