Titel: Het geheim van Rose

Auteur: Kirsty Ferry

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789493265516

Prijs: €17,95

Dit is waar Het geheim van Rose over gaat:

Merryn Burton is blij dat ze naar Cornwall af mag reizen voor haar eerste grote opdracht voor een Londense kunsthandel. Maar zodra ze aankomt bij Pencradoc, een prachtig oud landhuis, beseft ze dat dit niet zomaar een opdracht wordt. Niet alleen is Pencradoc gevuld met fascinerende en mogelijk waardevolle kunstwerken, het is ook eigendom van de gebroeders Penhaligon. Merryns onmiddellijke klik met Kit Penhaligon is nóg een reden waarom alles plotseling een stuk interessanter wordt. Maar hoe langer Merryn in Pencradoc verblijft, hoe duidelijker het wordt dat het huis een geheim herbergt, en een lang vergeten Rose zou weleens de sleutel kunnen zijn...

 

Dit is wat ik van Het geheim van Rose vond:
Toen ik vorig jaar het eerste deel in deze serie las heb ik daar destijds enorm van genoten. Daarom was ik ook ontzettend benieuwd naar het tweede deel in deze serie; Het geheim van Rose. Ook  dit boek mogen we van Dutch Venture Publishing mee doen aan de blogtour en vandaag is het onze beurt!

Ik had moeite met in het verhaal komen. Dit komt omdat er veel verschillende verhaallijnen en personages in het boek voorkomen, waardoor het even duurde voordat ik ze allemaal duidelijk had. Vanaf het moment dat dit voor mij duidelijk was werd het verhaal voor mij leuker om te lezen.

Kirsty Ferry heeft een fijne en beeldende schijfstijl. Deze zorgen ervoor dat je alles wat er gebeurt ook echt voor je ziet. Wat ook erg fijn neergezet is, is de sfeer van het verhaal. Tijdens het lezen waan je je echt in Cornwall.

Iets wat ik minder fijn vond waren de vele wisselingen van perspectieven. Je wisselt steeds tussen het heden en verleden, waardoor je ook steeds moet wisselen van setting. Dit maakte voor mij dat ik het verhaal soms wat chaotisch vond ogen. Ik snap wat de auteur hiermee wilde doen, maar helaas vond ik het dus hier en daar wel wat rommelig over komen.

Over het algemeen vond ik het verhaal zelf wel ontzettend interessant en het romantische aspect van het verhaal was ook ontzettend goed neergezet. Dit had voor mij wel wat meer aanwezig mogen zijn.

Beoordeling: 3 / 5