Achterflap: 

Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier... 

Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon. 

Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war? 

 

Mening: 

10 truths en een dare is een lekker luchtig boek om ‘even’ tussendoor te lezen, ik heb ervan genoten! Dit is waarom: 

De schrijfstijl van Ashley Elston vond ik erg leuk. Ze schrijft met veel humor en ik heb dan ook regelmatig heel hard moeten lachen om de personages (met name Charlie tijdens het appen met de moeder van Olivia) en gebeurtenissen. 

Het verhaal is hier en daar wel een beetje chaotisch, maar dat is Olivia in dit boek eigenlijk ook. Het heeft me niet gestoord; ik vond eigenlijk zelfs dat het het boek juist leuker maakte. 

De personages zijn ontzettend leuk, ik vond met name de vriendschap tussen Olivia, Charlie, Wes en Sophie (de Vrolijke Vier) ontzettend leuk, en om te lezen hoeveel ze allemaal voor elkaar over hebben. 

Net op het moment dat ik dacht dat het verhaal wel klaar was, kwam er nog een plottwist, waardoor ik door wilde blijven lezen, ik moest weten of het goed kwam. 

Wat ik ook leuk vond om te lezen waren de stukjes die geschreven zijn vanuit Sophie, Charlie en Wes die ‘telefoondienst’ hebben, zo krijg je echt meerdere kanten van het verhaal te zien. 

Ik heb ook ontzettend hard moeten lachen om de Knotsgekke familie van Olivia, over hen zou ik veel meer willen lezen, gegarandeerd lachen! 

10 truths en een dare kun je heel makkelijk na het wegleggen weer oppakken, je zit zo weer in het verhaal, je hoeft niet terug te lezen om te weten wat er ook alweer is gebeurd. 

Al met al heb ik echt genoten, en vooral heel veel moeten lachen om 10 truths en een dare, zeker een aanrader! 

Beoordeling: 4/5 

Maak jouw eigen website met JouwWeb