Titel: Vlucht

Auteur: Kate Stewart

Uitgever: de Boekerij

Bindwijze: Paperback

ISBN:9789022598139

Prijs: €20,99

 

Dit is waar Vlucht over gaat:

De afspraak is simpel: het enige wat de negentienjarige studente Cecilia Horner hoeft te doen, is het een jaar uithouden bij haar van haar vervreemde vader in het kleine stadje Triple Falls en in zijn fabriek werken. In ruil daarvoor betaalt hij niet alleen haar collegegeld, maar ontvangt ze ook een klein fortuin waarmee Cecilia haar alleenstaande moeder kan helpen.

Maar alles verandert wanneer ze Sean ontmoet op haar eerste werkdag. Hij stelt haar voor aan zijn hechte vriendenkring – waaronder de mysterieuze Dominic – een groep mannen die volgens hun eigen regels leeft en allemaal dezelfde tatoeage van een raaf hebben.

Cecilia is van nature geen durfal, maar verblindt door haar gevoelens voor Sean én Dominic is het lastig om naar haar verstand te blijven luisteren. Ze is vastbesloten om te genieten van haar zomer in Triple Falls en open te staan voor nieuwe ervaringen, waar ze ook toe leiden.

Dit is wat ik van Vlucht vond:

Toen ik de achterflap van Vlucht las, was ik meteen benieuwd naar het verhaal, het klonk voor mij namelijk als een er spannend en romantisch verhaal. Nu ik het boek gelezen heb vind ik de achterflap vrij braaf; er zitten flink wat spicy scenes in het verhaal, waar je niet meteen aan zou denken als je de achterflap leest. Als je dus niet van spicy scenes in een boek houdt zou ik je dit boek niet aanraden -het zijn er aardig wat.

De personages vond ik erg tof om over te lezen. Sean, maar vooral Dominic, zijn erg mysterieus, waardoor je door blijft lezen -je wil weten wat hun geheimen zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit Cecilia, het hoofdpersonage. Tijdens haar verblijf in Tripple Falls raakt ze met beide jongens verwikkeld (letterlijk) en zij wil, tegen het logische stemmetje in haar hoofd in, ook meer te weten komen over de jongens. Hoewel Cecilia als personage soms beslissingen neemt die ik normaal gezien niet  zou nemen, juichte ik haar tijdens het lezen alleen maar toe. Cecilia is een erg krachtig personage om over te lezen.

Kate Stewart heeft een erg fijne en beeldende schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal lekker vlot weg en blijf je doorlezen.

Persoonlijk vond ik wel wat te veel spicy scenes in het verhaal zitten, zo veel dat het bijna meer was dan het plot. Dit is echter persoonlijke smaak; mocht jij juist wel houden van deze scenes dan is dit zeker een aanrader.

Ik ben wel blij dat ik heb doorgelezen, want wat eindigde dit boek spannend! Door het einde ben ik toch getriggerd om het tweede deel te lezen! Het tweede deel Verwoest verschijnt al in Juni!

Door de sterke personages, de fijne schrijfstijl en het spannende einde heb ik toch genoten van dit verhaal. Het is een aanrader voor iedereen die van dark romance en New Adult houdt!

Beoordeling: 3/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb