De Geheime Drakenschool - Emily Skye

Informatie over het boek:

Uitgeverij: De Fontein
Auteur: Emily Skye
Bindwijze: Hardcover
Genre: Jeugd
Aantal bladzijden: Het boek heeft geen paginanummering, maar ik gok rond de 200.
ISBN: 9789026167201

 

 

 

Waar gaat het over?

Het leven van de elfjarige Henry verandert totaal wanneer hij naar Wolkenburg wordt gestuurd, de kostschool op het onherbergzame eiland Zeven Vuren. Daar wordt Henry opgeleid tot drakenrijder: hij moet drie examens afleggen. Helaas werkt zijn draak niet echt mee; dat mysterieuze beest doet alleen waar hij zelf zin in heeft. Waarom? Welke geheimen verbergt de draak? En hoe kan Henry slagen voor zijn examens, zodat hij op Wolkenburg kan blijven?

 

 

 

Wat vinden wij ervan?

Toen we laatst door onze mailbox aan het scrollen waren en deze toffe cover en titel tegen kwamen waren we gelijk verkocht; een boek dat heet "De Geheime Drakenschool" en er grafisch zo tof uit ziet als deze, lijkt mij een boek wat ik helemaal had verslonden toen ik nog op de basisschool zat.

 

Zelf vinden we verhalen met draken ontzettend tof en kunnen we onder andere genieten van films, boeken en series zoals "Hoe tem je een draak?"
(En tegenwoordig de Fourth Wing, maar die is niet geschikt voor hele jonge lezers ;)

 

In de Geheime Drakenschool volgen we Henry, een jong personage die nogal wat te stellen heeft in dit verhaal.

Hij komt, samen met vijf anderen op de geheime school de Zeven Vuren, en alles wat daar gebeurt is dan ook, zoals je misschien al wel verwacht, strikt geheim.

 

Gelukkig mochten wij wel meegenieten van alles wat er op Zeven Vuren is gebeurd, want dat hebben we zeker gedaan!

Het lezen over Henry, en Happy was echt een feestje. Hoewel ik er in ging met de instelling om het een leuk jeugdboek te gaan lezen, was ik eigenlijk helemaal verbaasd over hoe leuk ik dit verhaal zelf vind.

 

Ook al ben ik negentien, ik heb echt enorm genoten van het verhaal, en sloeg elke bladzijde snakkend naar meer om.

Dar klinkt overdreven, maar dit is oprecht één van de leukste jeugdboeken die ik heb gelezen.
Dit is een boek waarvan ik wilde dat die er al was toen ik nog wat jonger was. (Hoewel er toen ook al echt toffe jeugdboeken waren, daar niet van!)

 

Ook heeft dit boek een ontzettend toffe vriendengroep, ik heb echt van elk personage genoten. Ze zijn heus niet allemaal perfect, maar daar is helemaal niks mis mee :)

Uiteindelijk neemt het verhaal een andere wending, en eentje waarvan ik denk dat vooral jongere lezers deze niet gaan zien aankomen!

 

Mocht je nou voor een wat jongere lezer nog een onzettend tof boek zoeken, of wil je vast die draken obsessie voeden ;) Dan is dit echt een ontzettend leuke aanrader!

 

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb