Dochter van twee werelden - Sarah Lark

Informatie over het boek:
Auteur: Sarah Lark
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Historische Roman
Bindwijze: Paperback
Aantal bladzijden: 381
ISBN: 9789026169878

 

 

 

Dit is waar Dochter van twee werelden over gaat:

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory Parkland Rowe met haar vader vanuit Engeland op safari naar Kenia gaat, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur – én op Adrian Edgecumbe, de grootwildjager die hen rondleidt. Al snel na de bruiloft blijkt echter dat Ivy, zoals ze genoemd wordt, voor Adrian niets meer is dan een trofee...

Wanneer Adrian vermist raakt in de oorlog, neemt Ivy de leiding over het safaribedrijf, en voert flinke veranderingen door. Op haar safari’s worden geen dieren doodgeschoten, alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar Ivy zet vastberaden door, gesteund door Sanele Zoeloe, Adrians rechterhand. Maar als hun vriendschap zich voorzichtig ontwikkelt tot méér, kan die relatie op nog meer afkeuring rekenen dan haar werk…

 

 


Wat vonden wij ervan?

Dochter van 2 werelden van Sarah Lark is weer prachtig geschreven, echt een pareltje!
Eerder lazen wij van dezelfde auteur al meerdere boeken waaronder Grote Dromen en Alle sterren aan de hemel.
Van beide boeken hebben wij erg genoten.
Sarah lark is dan ook een auteur van wie we eigenlijk alle boeken wel (willen) lezen.

 

Het nieuwste verhaal, Dochter van twee werelden, speelt zich af in Kenia en gaat over de jonge Ivory, ook wel Ivy genoemd.

Wanneer haar man Adrian in de oorlog vermist raakt neemt zij de leiding over van het Safari bedrijf.
Iets wat niet heel makkelijk is omdat ze zich staande moet houden temidden van andere Safari bedrijven.
Direct bij het openslaan van het boek werden wij het verhaal ingetrokken; van een wat tragere opstart is hier geen sprake.

 

Ivy is een ijzersterk personage, met wie je gedurende het hele verhaal meeleeft. Ze krijgt aardig wat voor haar kiezen, en om te lezen hoe ze daar mee omgaat is best indrukwekkend.

 

Sarah Lark schrijft op een dusdanige manier dat ze mijn aandacht als lezer helemaal te pakken heeft en waardoor het soms extra lastig is om het boek weg te leggen!

 

De auteur heeft in dit boek de sfeer van het Afrikaanse land Kenia goed weten vast te leggen, iets wat ik ontzettend knap vind. Ook schrijft ze zo mooi dat je je zelf ook in die wereld, deze keer dus Kenia, waant.

 

Sarah Lark is een van mijn favoriete auteurs van historische romans, en hoewel haar boeken zich allemaal ergens anders afspelen; iedere keer weer lukt het haar om de wereld ontzettend sterk neer te zetten!

 

Dochter van 2 werelden is het eerste deel van "de Ivy" serie en ik ben zeer zeker benieuwd naar het volgende deel!
Dit smaakt en doet verlangen naar meer!

 

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb