De Zonnevangers - Ida Tufte Michelsen

Informatie over het boek:
Auteur: Ida Tufte Michelsen
Uitgeverij: De Fontein
Bindwijze: Hardcover
Genre: Jeugdboek - Fantasie
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789026157783

 

 


Waar gaat het over?

Lukt het Alma om binnen een paar weken een volwaardige zonnevanger te worden en de controle over het verloop van de tijd te bemachtigen?

Het geheime verbond van Ida Tufte Michelsen is een spannend boek vol magie en avontuur, voor lezers vanaf 10 jaar vol draken.

Via haar oma ontdekt Alma Freng dat ze een zonnevanger is. Zonnevangers zorgen ervoor de dat de draden van de tijd niet in de knoop raken. Sommigen van hen kunnen zelfs de tijd terugdraaien.
De zonnevangers plannen een coup om dictator Grubel ten val te brengen. En daarbij hebben ze de hulp van Alma nodig. En daarom moet Alma niet alleen leren vliegen, maar ook zonnestralen vangen en de tijd beheersen. En dit alles in een paar weken tijd! Hoe houdt ze zich staande?

 

 


Wat vond ik ervan?

Van Uitgeverij de Fontein mochten wij een recensie exemplaar ontvangen van dit magische jeugdboek, en daar willen wij ze voor bedanken!

Wat wij ervan vonden lees je hier!

Om te beginnen met het begin; ik moest er een beetje inkomen, voornamelijk doordat het in het begin wat mij betreft een beetje langzaam ging, maar daarna kon ik echt wel genieten van het verhaal.

Het boek heeft een origineel plot, en de fantasie is op een mooie manier in het boek verwerkt.

De twaalfjarige Alma is een leuk én herkenbaar hoofdpersonage voor de doelgroep, niet dat ze de hoofdpersoon al kennen, maar dat sommige kinderen zich zeker met Alma kunnen identificeren.

Alma is koppig, af en toe eenzaam en heeft een eigen wil.

Daarnaast vind ik dat de auteur, met namelijk in de eerste honderd pagina's situaties heeft beschreven waar kinderen in de echte wereld mee te maken kunnen hebben (denk aan het eenzaam zijn) op een goede manier uitgelegd.

Af en toe zijn er wat langere stukken zonder dialoog, dat waren de stukken waar ik iets minder gemakkelijk doorheen kwam.

Gedurende het hele boek laat de auteur je aan bepaalde personages twijfelen en weet de spanning er goed in te houden.

Richting het einde krijgen we plottwist en dat zorgt ervoor dat je op het einde wilt weten hoe het zit.

Het eindigt met een mooie boodschap, en sluit het boek op een mooie manier af!