De Ierse Erfenis - Karen Swan

Informatie over het boek:
Auteur: Karen Swan
Uitgeverij: Xander
Bindwijze: Paperback
Aantal bladzijden: 480
Genre: Roman
ISBN: 9789401613477
Prijs: 18,50

Allereerst willen wij uitgeverij Xander bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar :)
Achterflap:

De zussen Ottie, Pip en Willow komen na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij? Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar ouders en zussen. Als ze vervolgens aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dit dan ook een poging tot wraak. Haar beslissing drijft Ottie en Pip – die hun eigen plannen in duigen zien vallen – tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen en Ottie neemt een beslissing die levens zou kunnen ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen…

Mening:

In het verhaal volgen we de zussen Ottie, Pip en Willow. In het boek heb en ze alle drie hun eigen verhaal, die op een mooie manier samenkomen.
Soms ging het een beetje te langzaam, maar dat wordt helemaal goed gemaakt door de spanning, drama en de prachtige sfeerbeschrijving. Ook zit er natuurlijk romantiek in.
Zoals ik bij "Een Noorse Winternacht" ook al opmerkte, kan de auteur plaatsen en landschappen beschrijven als geen ander, in dit boek was dit niet minder. Sterker nog, ik denk dat ik de sfeerbeschrijving hierin nog beter vond.
Overigens kan ze niet alleen de plaatsen en landschappen als geen ander beschrijven, maar ook de personages.
Van de beschermende Ottie, tot de teruggetrokken Willow. Hun handelingen pasen perfect bij hun personages. Het klopt gewoon allemaal precies.
Ook had het boek precies genoeg dialoog; niet te veel en niet te weinig.
Net zoals in haar andere boek, zit er een prachtige boodschap in, eentje waardoor het einde ontzettend ontroerend was.
Wat die boodschap was ga ik natuurlijk niet vertellen; daarvoor zal je het boek moeten lezen.
Al deze punten bij elkaar opgeteld doen het al wel vermoeden: ik ben fan!
Ik heb enorm van dit mooie verhaal in Ierland genoten, en ik raad hem dan ook zeker aan!

Maak jouw eigen website met JouwWeb