Titel: de Halszaak

Auteur: Astrid Witte

Uitgever: Uitgeverij Clavis

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 978904484

Prijs: €18,95

 

Dit is waar de Halszaak over gaat:

Nadat Christies vriendje Dave euthanasie heeft laten plegen door het bedrijf LifeCycle, komt ze iemand tegen met precies hetzelfde litteken op zijn arm. Daves lichaam werd gedoneerd voor transplantatie en Tim was de gelukkige ontvanger. Na zijn ziekte kan Tim met dit nieuwe lichaam verder leven. Maar was Daves keuze eigenlijk vrijwillig? En is wat LifeCycle doet wel helemaal legaal? Ben je eigenlijk nog wel jezelf wanneer je in het lichaam van een ander leeft? 

 

Dit is wat ik van de Halszaak vond:

 

De Halszaak is een boek wat ik wilde lezen door de cover, want zeg nou zelf, deze cover is toch prachtig?! Het heeft echt een mysterieuze vibe! Toen ik de synopsis las kwam ik erachter dat het boek wel buiten mijn normale comfortzone ligt, maar juist daardoor was ik extra benieuwd naar dit verhaal! Het klonk namelijk heel erg origineel.

Ik moet toegeven dat ik niet direct in het verhaal zat, het duurde even voor ik echt een idee kreeg waar het verhaal naar toe ging, het begon voor mijn gevoel een beetje vaag. Toen het punt kwam dat ik er dus wel echt in zat kon ik het boek bijna niet wegleggen.

Astrid Witte heeft een vlotte schrijfstijl. Ook heeft het boek veel korte hoofdstukken met veel gebeurtenissen, waardoor het soms wel veel informatie in één keer is om op te nemen. Hierdoor had ik op sommige punten wel moeite om mijn aandacht bij het verhaal te houden.

Ik vond het concept er origineel en futuristisch. Het ligt bijna tegen science fiction aan. Door dit originele concept blijf je door lezen, omdat je niet weet wat je kan verwachten blijf je het hele verhaal nieuwsgierig.

Het verhaal lees je vanuit vier verschillende personages: Christie, Tim, Constantijn en Vivianne. Dit vond ik erg tof, want op deze manier krijg je een veel breder beeld over de situaties en het verhaal dan wanneer het verhaal bijvoorbeeld alleen uit Christie te lezen is. Wel voelde ik minder bij de stukjes die je las vanuit Constantijn en Vivianne. Dit komt omdat deze personages wat meer aan de oppervlak blijven. Waar ik bij Christie en Tim echt mee kon leven, kon ik dit bij Vivianne en Constantijn niet echt. Dit vond ik jammer. Toch was het wel fijn dat Christie en Tim wel goed uitgewerkt waren.

Over het algemeen vond ik de Halszaak een origineel verhaal en ik ben zeker benieuwd naar meer verhalen van Astrid de Witte!

 

Beoordeling: 3 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb