Titel: Amarant

Auteur: Emmelie Arents

Uitgever: Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789464510072

Bindwijze: Hardcover

Prijs: €20,99Dit is waar Amarant over gaat:

Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar Maker helpt haar uit de instelling ontsnappen, maar buiten de vertrouwde muren wacht een verschrikkelijke waarheid. Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze leeft elke dag in angst, wetende dat zij of haar geliefden voor orgaandonatie kunnen worden geselecteerd. Geleid door haar haat voor leider Derix Silas, besluit ze om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen.

 

Dit is wat ik van Amarant vond:

 

Stiekem had ik hele hoge verwachtingen van Amarant, het vierde en nieuwste boek van Emmelie Arents. Haar vorige boeken vond ik stuk voor stuk fantastisch, dus ik hoefde niet eens de achterflap (ook al klonk die ook geweldig) te lezen om te weten dat ik dit boek hoe dan ook wilde lezen.

 

Het begin van het verhaal vond ik wat lastig om in te komen, omdat ik nog niet wist waar het verhaal nou naartoe ging, ik snapte het nog niet helemaal. gelukkig veranderde dit na de eerste paar hoofdstukken en zat ik helemaal in het verhaal, ik kon het boek amper wegleggen.

 

Wat ik vooral heel goed vond, is hoe origineel het concept van het verhaal is, het is echt zoals geen enkel ander verhaal. juist hierdoor wil je verder lezen, je wil meer weten over de Makers, Creaties en STORM. 

 

Je leest in het boek voornamelijk vanuit Arelle en Ceda, de hoofdpersonages. dit vond ik vooral in het begin heel fijn, want op die manier leer beide personages beter kennen en krijgen ze wat meer diepgang. daarnaast vond ik Alan ook een geweldig personage om over te lezen.

 

Het verhaal was ook totaal niet voorspelbaar, en bevat ook nog eens plot twists die ik totaal niet had aan zien komen, maar echt het verhaal veel beter maakten.

 

Emmelie Arents heeft een hele fijne, vlotte, beeldende schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal heel vlot weg, én zie je precies voor je wat er gebeurt. 

 

over het algemeen heb ik echt ontzettend hard genoten van Amarant, het was echt boek waarvan ik het jammer vond dat ik hem uit had. Als jij wel houdt van een origineel fantasy verhaal, dan is dit zeker een aanrader voor jou!

 

beoordeling: 4 / 5 

Maak jouw eigen website met JouwWeb