William & Tisquantum - Bianca Mastenbroek

Informatie over het boek:
Titel: William & Tisquantum
Auteur: Bianca Mastenbroek
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Bindwijze: Hardcover
Aantal bladzijden: 237
Genre: Young Adult / Historisch / Avontuur
Prijs: 16,95
ISBN: 9789051167979
Aantal gegeven sterren: 4

 

Deze recensie is geschreven door niemand minder dan ons veertienjarige broertje :)

 

Allereerst wil ik uitgeverij de vier windstreken heel erg bedanken voor de mogelijkheid om dit boek te lezen en recenseren.

Achterflap:

In 1620 moet de elfjarige weesjongen William het vertrouwde Leiden verlaten, omdat de Pilgrims een nieuw bestaan gaan opbouwen in Amerika. Ze overleven de reis ternauwernood, en als ze dan voet aan wal zetten, blijkt het een woest en gevaarlijk land te zijn. Maar geen onbewoond land… William is doodsbang voor zijn nieuwe buren. Dus als Tisquantum namens de Grote Leider van de omliggende stammen zijn hulp aanbiedt, houdt William hem nauwlettend in de gaten. Is zijn voorgevoel terecht, is Tisquantum niet te vertrouwen? Moet William de kolonie redden? Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een nieuw, spannend historisch jeugdboek van Bianca Mastenbroek. In 2019 won zij De Jonge Beckman én de Thea Beckmanprijs met Hendrick, de Hollandsche indiaan.

 

Mening:

Ik vond het een leuk, spannend en avontuurrijk boek.
Het duurde voor mij even voordat ik in het verhaal zat, dit kwam doordat ik in het begin heel verward was omdat het om twee individuen ging, en het heel erg schakelen was dat het soms per hoofdstuk van personage wisselde van uit welk perspectief je las, daar eenmaal aan gewend zat ik zo in het verhaal.
Die overgangen hadden wel wat vloeiender mogen zijn waardoor het begin wat logischer wordt. Ik vond het erg mooi te lezen hoe de auteur de geschiedenis in het boek heeft verwerkt, het was zo heel leuk om een stukje van de geschiedenis van de indiaanse stammen te ontdekken.
In het boek lees je brieven die William aan zijn vriend Pieter in Nederland schrijft, ik vond dit echt een ontzettend goede toevoeging aan het verhaal omdat je zo heel goed te weten komt wat er in William omgaat.
Het einde van het boek vond ik heel zielig en heel mooi tegelijk. Ik vond het een heel avontuurlijk, spannend maar soms ook heel serieus verhaal.
Er zat een goede opbouw in het verhaal, en de auteur heeft echt haar best gedaan om er een vermakelijk maar interessant verhaal van te maken.
Tot slot vond ik het geweldig dat er nadat het verhaal is afgelopen, nog een schat aan informatie in het boek staat!
Het is een boek wat echt veel kinderen zal aanspreken, en wat je ook zeker met heel veel plezier zal herlezen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb