Hamley in het Pretpark - Sandra J Paul

Informatie over het boek:
Auteur: Sandra J Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal bladzijden: 94
Genre: Jeugd
ISBN: 9789464510065

 


Waar gaat het over?

Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen begrijpt, hoort op een dag Viola praten over een uitstapje met haar ouders.

Ook Kasper en Kamiel, de honden, mogen mee. Ze gaan naar een pretpark. Hamley besluit dat ook zij het recht heeft om mee te gaan en reist stiekem in de auto van haar baasjes mee.

Eenmaal in het pretpark, gaat Hamley alleen op stap. Ze geniet met volle teugen, tot ze plots haar baasjes niet meer terug kan vinden.

 

 

 

Wat vind ik ervan?

 

Hamley in het Pretpark is alweer het vijfde boekje in de serie over de kleine zwarte kat Hamley.

 

Het boekje lijkt qua schrijfstijl erg veel op de andere boekjes. Je kan het net als diverse andere jeugdseries zien, waarbij dezelfde personages steeds weer een ander verhaal beleven.

 

In dit geval is het personage dan Hamley die telkens een ander avontuur beleeft.

 

In dit boekje ging Hamley naar het pretpark, en om eerlijk te zijn was dit mijn favoriet tot nu toe! Ik vind de verhaallijn van dit boekje verruit het interessants.

 

Daarnaast vind ik het mooi dat moeilijke woorden (althans, voor kinderen dan) op een makkelijke en leuke manier (in dit geval door Mama Kat) worden uitgelegd. Zo bijvoorbeeld het woord ecologisch.

 

Ook de tekeningen passen weer perfect bij het verhaal en voegen ook echt wat toe!

 

Het boek was leuk, en precies spannend genoeg voor de doelgroep! Het is zeker iets wat in de smaak zal gaan vallen bij de doelgroep, want de meeste kinderen vinden het pretpark toch echt wel heel leuk!

 

Dit smaakt weer naar meer, en ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel: Hamley leert Toveren!

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!