Een Eeuwenoud Verhaal - Liz Braswell

Informatie over het boek;
Auteur; Liz Braswell
Uitgeverij; Big Balloon Publishers
Bindwijze: Hardcover
Aantal Bladzijden: 495
ISBN: 9789047862017

 


Waar gaat het over?

Belle is slim, vindingrijk, maar ook onrustig. Ze wil het armoedige, kleine stadje waar ze woont heel graag verlaten en de wereld ontdekken. Haar vader wil echter in hun huis blijven voor het geval Belles moeder terugkeert - een moeder die Belle zich nauwelijks kan herinneren.

Als Belle gevangengenomen wordt door een vreselijk angstaanjagend beest en de betoverde roos van het Beest aanraakt, komen er ineens beelden tevoorschijn van vroeger - beelden van haar moeder, waarvan ze dacht dat ze die nooit meer zou zien. Sterker nog, ze ontdekt dat het haar moeder is die de vloek heeft uitgesproken over het Beest, zijn kasteel en al zijn inwoners. Belle is geschokt, maar weet dat zij en het Beest moeten samenwerken om het duistere mysterie van hun families, dat al 21 jaar duurt, te ontrafelen.

 

 

Wat vind ik ervan?

Ik ben een enorme fan van Disney en van sprookjes, en dan is Belle en het Beest echt wel een van mijn favorieten (naast Rapunzel en Assepoester ;)

De Twisted Tales boeken zijn dan ook boeken die ik al een langere poos op mijn lijstje had staan. Ik heb ze al overal voorbij zien komen en eigenlijk alles wat ik erover zag was positief!
Echter las ik tot voor kort enkel in het Nederlands en vielen ze daarom voor mij af.

Toen ik zag dat deze boeken vertaald werden door Big Balloon Publishers was ik ontzettend blij! Nu kon ik, en daarmee ook andere Nederlands en Vlaamse lezers deze serie gaan lezen!

Best een boel verwachtingen dus.
Soms werkt dat nadelig maar gelukkig was dat nu niet het geval.

Ik heb enorm genoten van deze Twisted Tale
Het concept om Belle's moeder degene te laten zijn die het Beest vervloekte is ontzettend origineel, tof én goed uitgewerkt!

In het begin heb je stukjes van het verleden en stukjes van het heden. Waarin het heden de stukjes zijn waar we echt over Belle lezen.
In het begin is het boek nog heel identiek aan het sprookje, maar hoe verder je komt, en hoe meer je te weten komt hoe origineler het verhaal wordt.

Dit boek is een prachtige mix van origineel en de twist en dat is op een mooie wijze verteld.

De schrijfstijl is ontzettend fijn. Het leest gemakkelijk weg en is erg toegankelijk zodat ook jongere lezers deze kunnen lezen!

Over de personages hoef ik denk ik niet echt uit te wijken, ze zijn immers zo populair ;) Echter is het wel goed om te zeggen dat deze twist geen negatieve invloed op ze heeft, ik houd nog evenveel van ze🙊

Daarnaast is het boek zelf ook gewoon een plaatje, van de cover tot de supertoffe boekenlegger!

Ik ben fan en kijk dan ook enorm uit naar het volgende deel in deze succesvolle serie!

Achterin het boek heb ik al kunnen zien dat dat boek Een Nieuwe Wereld zal gaan heten en het verhaal van Alladin is! Zo tof! Eind 2022 kunnen we die verwachten!

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!